MNB - 2
MNB

Hírek

29 év után bravúrgyőzelem az Albert stadionban

2011. augusztus 22., 13:58

A Haladás csapata 1982 áprilisa után ismét bajnoki mérkőzést tudott nyerni a Ferencváros otthonában. A vasi zöld-fehérek 2:1 arányban győzték le a derbit megelőző napokban edzőváltáson átesett fővárosiakat.

29 év után bravúrgyőzelem az Albert stadionban
Rekkenő hőségben, 4 ezer szurkoló előtt lépett pályára az Albert-stadionban az élvonalbeli labdarúgó bajnokság 6. fordulójában a Ferencváros és a Haladás-Sopron Bank. Remekül kezdődött a mérkőzés a vasiak számára: az ötödik percben Nagy I. Gábor jobb oldali beadása után Vujovics játszotta magát tisztára, majd 15 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. A 11. percben közel álltak a hazaiak az egyenlítéshez: Lisztes a 16-os bal oldali vonaláról végezhetett el szabadrúgást, lövése pedig a keresztlécen csattant. Az első félóra végén ismét a kapufa segített a Haladásnak: Somalia kissé lecsúszott baloldali beadása landolt a két léc találkozásánál.

Fordulás után is felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Az 55. percben Rósa kihagyta a maga lehetőségét, a kontrából viszont Halmosi nem hibázott. Kenesei készítette le szépen lövésre a labdát válogatott csapattársának, aki mintegy húsz méterről a jobb alsó sarokba lőtt. A 2:0-ás vezetés tudatában a vasiak kissé visszavettek az iramból és ez meg is bosszulta magát. Előbb a folyamatosan reklamáló Sluka állítatta ki magát a 62. percben, majd bő tíz perccel később büntetőből szépített a Fradi. Ekkor Guzmics inkább vállal, mintsem kézzel vett át egy labdát, Iványi játékvezető ennek ellenére a 11-es pontra mutatott. Rósa pedig magabiztosan váltotta gólra a büntetőt.  Izgalmak az utolsó pillanatra is maradtak: a 93. percben Junior szabadrúgásába Felipe Félix piszkált bele, a labda pedig a jobb oldali kapufáról pattant vissza a mezőnybe, így maradt a 2:1-es vendégsiker. Győzelmének köszönhető a Haladás feljött a tabella 11. helyére. Aczél Zoltán csapata vasárnap a Kecskemét gárdáját fogadja majd a Rohonci úton.