MNB - 2
MNB

Hírek

46. Savaria Nemzetközi Táncverseny

2011. június 10., 14:55

A Savaria Nemzetközi Táncverseny az ország legkiemelkedőbb versenytáncos rendezvénye, Szombathely egyik legrégibb, legnevezetesebb rendezvénysorozata. Az első Savaria Nemzetközi Táncversenyt 1966-ban rendezték Szombathelyen, s azóta a táncsport legkiválóbb versenyzői minden évben szigorú szakmai zsűri előtt mutatják be latin, illetve standard táncokból szerzett tudásukat, felkészültségüket.

46. Savaria Nemzetközi Táncverseny
 

2011. június 11. (szombat)

AGORA – Művelődési és Sportház (Szombathely, Március 15. tér 5.)


IDSF TÍZTÁNC VILÁGKUPA

IDSF Senior I. Open Standard


14.00 Elődöntők

19.00 Középdöntők és döntők



A verseny több mint négy évtizedes múltja méltán vívta ki a szakmai körök elismerését, s tette a várost nemzetközi szinten is ismertté. A résztvevő párosok az egész világból érkeznek, és viszik magukkal egy-egy jól sikerült rendezvény hírét.

A tüzes ritmusok, a táncosok közötti tökéletes összhang, a gyönyörű táncruhák és kecses mozdulatok nagyszámú rajongótábora miatt mindig teltház előtt zajlik a rendezvény.


Az idei évben a Nemzetközi TáncSport Szövetséghez benyújtott sikeres pályázatunk alapján, a Magyar TáncSport Szakszövetség   a legmagasabb szakmai színvonalat képviselő világkupa-versenysorozat egy eseményének megrendezésével bízta meg az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központot és a szakmai rendezésért felelős  Savaria Táncsport Egyesületet, így a világ legjobb tíztáncosai mérkőznek meg a szombathelyi parketten standard és latin táncokban.

A tíztánc-verseny során az alábbi táncokat mutatják be a párosok:

  • standard táncok: angol keringő, tangó, bécsi keringő, quick-step, slow-fox

  • latin táncok: samba, cha-cha, rumba, paso doble, jive


Mindig nagy öröm nemzetközi mezőnyben magyar versenyzőkért szurkolni. Nem lesz ez másként a 46. Savaria Nemzetközi Táncversenyen sem, hisz a magyar bajnok László Csaba-Mikes Anna páros a világranglista első helyén várja jelenleg a tíztánc világkupát, így jó eséllyel indulnak Szombathelyen is a dobogós helyek bármelyikéért.


A tíztánc világkupán túl open-verseny színezi a programot. A senior korosztály számára meghirdetett versenyek mindig nagy közönségsiker mellett zajlanak, vélhetően nem lesz ez másként idén sem, amikor a nevezett táncospárok standard táncokban mutatják meg tudásukat a publikumnak.


A párosok számára kötelezően biztosítandó pihenőidőkben a város kiemelkedő eredményeket elért tánccsoportjai és táncospárjai mutatkoznak be a nagyérdeműnek. Idén fellépő vendégeink között köszönthetjük a szentesi Szilver TSE országos bajnok standard formációs csoportját is. A formációt a magyar bajnok páros férfitagja, László Csaba és munkatársa, Németh Anikó állította össze és tanította be. A zenei programot idén az Ataru Taiko Ütőegyüttes biztosítja, akik látványnak sem utolsó japándob-koncertjükkel garantáltan révületbe ejtik közönségüket.


A rendezvény fővédnöke 2011-ben Czene Attila sportért felelős államtitkár, AKI SZEMÉLYESEN NYITJA MEG A VERSENYT.


Jegyárak:

  • szombat délutáni elődöntők: 2 200 Ft / 2 600 Ft

  • szombat esti döntők: 4 500 Ft / 5 000 Ft


Jegyek elővételben az AGORA – Jegyirodában (Szombathely, Belsikátor 1., 94/511-266) és a www.jegymester.hu webáruházban, valamint a rendezvény előtt a helyszínen válthatók.


További információ: www.savariadancefestival.com vagy www.agorasavaria.hu