Hírek

VIII. Király Kupa

2011. július 04., 15:11

Szombaton négy csapat részvételével rendezték meg a Király Kupa felkészülési labdarúgó torna küzdelmeit. A Szombathelyi Haladás gárdája a Diósgyőr mögött a második helyen végzett.

VIII. Király Kupa

A címvédő Szombathelyi Haladás mellett ezúttal a Diósgyőr, valamint a cseh Znojmo és az osztrák Oberwart lépett pályára a Király Kupa küzdelmein. A felkészülési labdarúgó torna elődöntőjében  a vasiak a  Znojmót verték 3:2-re, míg a diósgyőriek az  Oberwartot  4:0-ra, így a fináléban a két magyar NB I-es gárda csaphatott össze. A rendkívül küzdelmes, jó iramű derbit végül a diósgyőriek nyerték 0:1-ről fordítva 2:1  arányban.

A Haladás csapata az ezüstérem mellett egy különdíjat is begyűjtött: a két találatig jutó Kenesei Krisztián lett a torna gólkirálya. A népszerű Kenő azonban így nem igazán tudott örülni az elismerésnek.

A nyolcadik alkalommal megrendezett erőfelmérő végül Diósgyőr, Haladás, Znojmo, Oberwart sorrenddel zárult. A szakemberek egybehangzó döntése értelmében a diósgyőriek spanyol légiósa, Gallardo bizonyult a kupa legjobb játékosának. A négy edző  abban is maximálisan egyetértett, hogy a torna remekül szolgálta a csapatok felkészülését a közölgő bajnoki szezonra.