Hírek

8. Tóth Géza Súlyemelő Emlékverseny

2019. március 20., 14:07

Nyolcadik alkalommal rendezték meg az ország egyetlen pénzdíjas súlyemelő viadalát, a Tóth Géza Emlékversenyt. A négy kategóriában ezúttal 16 egyesület több mint 50 sportolója lépett porondra.

8. Tóth Géza Súlyemelő Emlékverseny

Puskás Tivadar polgármester
“Tóth Géza példakép, Tóth Géza számunkra az a személyiség, akinek példáját követnünk kell.”

Puskás Tivadar polgármester ezekkel a szavakkal nyitotta meg a nyolcadik alkalommal megrendezett Tóth Géza Emlékversenyt. Magyarország egyetlen pénzdíjas viadálára ezúttal is kifejezetten népes mezőny jött össze. Az indulók között fiatal tehetségek, valamint rutinos válogatott súlyemelők is felbukkantak. A legtöbben természetesen a rendező Haladást képviselték.

Márkus Erzsébet - vezetőedző, Haladás VSE
“Nagyok sok nevezés érkezett: 66 fő nevezett összesen. Ők 16 klubból jöttek az ország számos részéből. Tőlünk is beérkezett 14 nevezés és ebből 12-13 fő el is fog indulni ezen a versenyen.”

A szombathelyi súlyemelők közül Gyürüs Barbara számára volt talán a legfontosabb a verseny, ugyanis ő három hét múlva indulhat majd a felnőtt Európa-bajnokságon. Így neki remek felkészülésnek ígérkezett a viadal. Emellett pedig rendkívül fontosnak tartotta a tisztelgést Tóth Géza emléke előtt.

Gyürüs Barbara - súlyemelő, Haladás VSE
“Kilenc éve emelek és még ismerhettem is. Nagyon nagy példakép a számomra, meg szerintem az egész országnak, városnak.”

A szervezők érmekkel, kupákkal jutalmazták a kategóriák legjobbjait. Mások mellett Illés Károly alpolgármester, valamint  Dobos Imre, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke is szerepet vállalt a díjkiosztásban.