MNB
MNB - 2

Hírek

9 év az erőszakoskodónak

2011. február 09., 15:11

9 évi fegyházbüntetésre ítélte ma a Szombathelyi Városi Bíróság azt a férfit, aki január 30-án éjjel az utcán akart megerőszakolni egy lett nőt. A férfi többszörös visszaeső erőszakoskodó, ezért alkalmazták nála a januártól élő három csapás intézményét. Az ítélet azonban nem jogerős, a vádlott kirendelt ügyvédje enyhítésért fellebbezett. A férfi eddig összesen 17 évet ült.

9 év az erőszakoskodónak

Itt, a Garay utcában akarta megerőszakolni a fiatal, lett állampolgárságú nőt a férfi. Kiszemelt áldozata vonattal érkezett Szombathelyre, egy nemzetközi konferenciára. A vasútállomástól nem messze lévő szállására indult, amikor a Semmelweis utcában észrevette a közvetlenül a nyomában járó férfit. Megkérdezte tőle, merre van a keresett cím, a férfi viszont segítség helyett berángatta az elhagyatott, kis utcába.

Dr. Varga Norbert - ügyész
"Lemeztelenítette, ráfeküdt és közben bántalmazta áldozatát."

Az eset után három nappal tartott tárgyaláson még jól látszott az áldozaton, mennyire megverte a férfi. Megerőszakolni végül nem tudta, mert egy járókelő megzavarta. A rendőrség kereste ezt, az ismeretlen, Péter nevű férfit, aki - a nő szerint - jól beszélt oroszul. Most a bíróság tanúként hallgatta meg. A 7 nyelven beszélő nyelvtanár a bajba jutott nőt visszakísérte az állomásra. Az ügyész szerint elvetemült útonállóként támadó férfit eddig 5-ször ítélte el a bíróság hasonló erőszakos bűncselekmények miatt. Most igazságügyi elmeszakértő is vizsgálta. Személyiségzavar viszont igen, de ez - a szakértő szerint - nem betegség, ezért a férfi büntethető. Intelligenciája viszont a rendszeres alkoholfogyasztás miatt alacsony. A visszaeső erőszakoskodó 17 évet ült börtönben, legutóbb augusztusban feltételesen szabadult. A bíróság most is bűnösnek mondta ki erőszakos közösülés kísérletéért.

Dr. Szabó Sándor - tanácsvezető bíró
"A bíróság ezért B.I. Vádlottat, mint többszörös visszaesőt 9 évi fegyházra, 10 évi közügyektől eltiltásra ítéli."

Ezen kívül pedig előző az előző büntetéséből feltételesen elengedett másfél évet is le kell ülnie. Az ítélet nem jogerős, a kirendelt ügyvéd enyhítésért fellebbezett.