MNB - 2
MNB

Hírek

9 milliárdból fejleszthet a kórház

2010. október 01., 14:12
Összesen közel 9 milliárd forint uniós fejlesztési forráshoz juthat hamarosan a Markusovszky Kórház, ha a már befogadott pályázatait kedvezően bírálják el a döntéshozók. A részletekről tartott sajtótájékoztatót Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke és Puskás Tivadar polgármester-jelölt.
9 milliárdból fejleszthet a kórház

5,6 milliárd forintból újulhat meg a belgyógyászati tömb. Az ún. kékcsempés blokkot teljesen lebontják, helyére egy fejlett technikával felszerelt, a betegek kényelmét is szolgáló tömböt építenének. 1,6 milliárd forint fejlesztési forrás juthat az onkoradiológiai tömb felújítására és további 400 millió forintot fordítanának a kórház energiatakarékos korszerűsítésére. A pályázatokhoz szükséges önrészt, másfél milliárd forintot a megye biztosítja - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Kovács Ferenc elmondta azt is, hogy a szombathelyi városvezetéssel számos fontos kérdésben nem tudott megállapodásra jutni a megye, ilyen volt a kórház ügye, a gyermekvédelem és a szociálpolitika  feladatai, vagy a területi integrációs szakképzők létrehozása.

Puskás Tivadar azt ígérte, polgármesterré választása esetén rugalmasabb lesz az együttműködés a város és megye között.