Hírek

915 millió forintból hét útszakasz újul meg a városban év végéig

2019. április 26., 13:24

Nemcsak a burkolatot, hanem a járdákat, a parkolósávokat, a kerékpárutakat és a csapadékvíz-elvezető rendszert is átépítik. A projekt nyitórendezvényét pénteken tartották a Városházán.

915 millió forintból hét útszakasz újul meg a városban év végéig

A Sugár és a Vépi út, a Jókai-, az Ernuszt Kelemen-, az Újvilág-, a Márton Áron és a Dózsa György utca egy-egy szakasza újul meg a Terület- és Településfejlesztési Programban elnyert pályázati forrásból összesen több mint 5 kilométer hosszan. Előzetesen elvégzik a közművek rekonstrukcióját is. Puskás Tivadar polgármester tájékoztatta a jelenlévőket a folyamatban lévő és a már elvégzett útfelújításokról, amelyek összértéke több mint ötmilliárd forint. A mostani fejlesztések három ütemben valósulnak meg, a lakosságot folyamatosan tájékoztatják az útlezárásokról, forgalomkorlátozásokról.

Illés Károly - alpolgármester
"Az első ütemben valósulna meg a Vépi utca, Jókai utca, Márton Áron utca rekonstrukciója, ez májusban kezdődne el és augusztusra nagyjából be is fejeződnének a munkálatok. Második ütemben az Ernuszt Kelemen utca és a Dózsa György utca valósulna meg, június 15-től szept. 1-ig, figyelembe vettük a tanítási szünetet, tehát a tanítási szünetben valósulnának meg ezek a fejlesztések. Harmadik ütemben az Újvilág utca és a Sugár út valósulna meg, ez pedig júliustól szeptemberig tartana."