Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

A bajnokot verték a szombathelyi futsalosok

Adásban volt: 2017. október 3.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Szenzációs győzelemmel kezdte a 2017-2018-as bajnokságot a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata. A szombathelyiek a címvédő Rába ETO együttesét verték 3:2 arányban az Aréna Savariában lejátszott mérkőzésen.

A várakozásoknak megfelelően a bajnoki címvédő Rába ETO lépett fel támadólag a népes közönség előtt lejátszott találkozón és már a  9. percben Fabio találatával meg is szerezték a vezetést a győriek. Ezt követően elkezdett éledezni a Haladás és a 15. percben Hajmási góljának köszönhetően az egyenlítés is összejött. Térfélcserét követően, ha lehet még nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a küzdő felek. A vendégek a 24. percben Constantino révén újfent előnybe kerültek, ám a vasiak hátrányban sem omlottak össze és előbb Bencsik óriási bombájával egalizáltak, majd pedig Vidák találatával a 3:2 arányú  győzelmet is kiharcolták.    

Turzó József - vezetőedző, Swietelsky-Haladás VSE
“Az első félidőben talán szerencse, hogy a Győr nem húzott el. Ott nem játszottunk elég agresszívan. A második félidőben rájöttünk, hogy nem kell tartani annyira ettől a Győrtől. Agresszívabban védekeztünk és kicsit több futást vállaltunk be támadásban. Ennek köszönhetően nyertünk, de azért azt látni kell, hogy ez a csapat ennél tud jobban játszani.”

A vasiak  már nagyon sok alkalommal találkoztak a többszörös bajnok Rába ETO együttesével, ám eddig sem a Magyar Kupában, sem pedig a pontvadászatban nem sikerült legyőzniük a Rába-partiakat. Ez az első alkalom, hogy a szombathelyi zöld-fehérek két vállra tudták fektetni a győri zöld-fehéreket.  

Horváth Péter - csapatkapitány, Swietelsky-Haladás VSE
“Az egész csapatra büszke vagyok. Örültünk neki. Nekem most volt a születésnapom, ez nagyon jó ajándék volt a csapattól. Ilyen még nem volt mióta itt vagyok az alapítás óta. Ez az első, hogy megvertük a Győrt, le a kalappal a csapat előtt.”

A szenzációs rajt után a második fordulóban a Nyírgyulaj otthonában lép majd pályára a Haladás. A házigazdák az első játéknapon Debrecenben nyertek 5:3-ra, így két határozottan jó formában lévő csapat találkozik majd október 9-én 18 órakor.

2017. október 03.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében