MNB
MNB - 2

Hírek

A benne lakók igényeire szabják a Barátság utcai idősek klubja helyiségeit

2018. július 09., 14:57

A korábban bölcsődések elhelyezésére szolgáló ingatlanrészt átépítik és akadálymentesítik - legkésőbb szeptember végéig.

A benne lakók igényeire szabják a Barátság utcai idősek klubja helyiségeit

Komoly belső átalakítást végeznek a Barátság utcai idősek klubjában - ezzel elhárul az akadály az elől, hogy az intézmény végleges működési engedélyt kapjon.

Kulcsár Lászlóné - intézményvezető, Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ
“Ötven idősről gondoskodnak a kollégáim ebben az intézményben, ez egy nappali ellátást nyújtó intézmény. Ebből az ötven férőhelyből 43 idős, illetve van hét demens férőhely is. Az a szerencsés helyzet alakult most ki itt az átalakítás kapcsán, hogy számukra is tudunk egy megfelelő foglalkoztatóhelyiséget kialakítani.”

A korábbi bölcsődei helyiségeket most az idősek igényeire szabják - erről tájékozódott a munkálatok félidejénél a szombathelyi polgármester. Leszigetelik az épületet, kicserélik a nyílászárókat, új vízvezeték- és csatornahálózatot építenek ki, és teljesen új gépészetet kap az épület. Nem ez az egyetlen beruházás most a város szociális intézményrendszerében.

Puskás Tivadar - polgármester
“Ezenkívül a 11-es huszár úton a szociális foglalkoztató alapszolgáltatás helyisége is változott. Ezenkívül az utcai szociális szolgálatnak például a gépkocsiparkja megújult. Tehát ez egy olyan pályázat volt, amiből a szociális ellátásunk sok-sok elemét sikerült javítani.”

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által biztosított forrásból idén összesen 86 millió forintot fordít ezekre a fejlesztésekre az önkormányzat.