Hírek

A Besiktas-nál vendégszerepelt a Falco

2019. november 15., 14:51

Nem tudta felrúgni a papírformát a Falco kosárlabda csapata Törökországban. A Bajnokok Ligája legutóbbi csoportmérkőzésén az utolsó negyedig jól tartotta magát a Szombathely, ám a végjátékban felőrölte a Besiktas a sárga-feketéket.

A Besiktas-nál vendégszerepelt a Falco

Zsinórban 3 vereséget követően várta a Besiktas a Falco elleni ütközetet. A szombathelyiek a Bonn elleni szenzációs győzelmük után bizakodva érkeztek Törökországba. Jól is kezdtek Gasper Okorn tanítványai, akik gyors egymásutánban 5 pontot hintettek vendéglátóiknak. Aztán a montenegrói Djurisic révén megkezdte a felzárkózást a török alakukat és át is vette a vezetést. 2 pontos hazai előnyről következhetett a 2. negyed, amelyet szintén a vendéglátók nyertek meg. Gotcher utolsó másodperces triplájával 33:27-re vezetett félidőben a Besiktas a Falco ellen.

Térfélcserét követően hiába próbált faragni hátrányán a Szombathely, tartották előnyüket a törökök. Az utolsó etapban pedig teljesen elveszítették a játék ritmusát a sárga-feketék és valóságos fiesztát rendezett a Besiktas. A Falco mindösszesen csak 8 pontot szerzett, ezzel szemben a törökök 24-et. A végeredmény: Besiktas - Falco 74:49. A szombathelyiek vasárnap lépnek ismét parkettára bajnoki mérkőzésen a Jászberény otthonában.