MNB - 2
MNB

Hírek

A betörések megelőzése a Parkerdőben

2017. július 18., 15:21

A nyári időszakban a hétvégi házas övezetekben a tulajdonosok részéről fokozott óvintézkedésekre van szükség ahhoz, hogy megelőzzék a betöréses lopásokat. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság egy szórólapot készített, amelyben az ingatlantulajdonosok figyelmét hívják fel a veszélyekre.

A betörések megelőzése a Parkerdőben

„Ennyi idős korban sem félek itten kint senkitől sem.”

Ezt a 75 éves Tóth Ferenc mondta, amikor Varga Sándor őrnagy átadta neki azt a szórólapot, amelyen a rendőrség betöréses lopások megelőzéséhez ad tanácsokat az ingatlantulajdonosoknak.

A rendőrőrnagy a tájékoztató egy példányát kifüggesztette a parkerdei hirdetőtáblára is.

Varga Sándor őrnagy Vas Megyei RFK. Bűnmegelőzési Alosztály
„Az ingatlanokat minden körülmények között védeni kell. Láthatóvá kell tenni, használjanak olyan berendezést, amelyet jelen pillanatban meg lehet kapni a piacon. Az épületeket több ponton záródó ajtókkal, korszerű nyílászáró berendezésekkel kell ellátni. Ezen kívül nem csak a bejárati ajtóra kell koncentrálni, hanem a háttérben a pinceajtókra, illetve a bukóablakokra. A nyári időszakban meleg van, ne hagyják nyitva az ablakokat, a szúnyogháló nem biztonságos.”

A biztonság szempontjából nagy jelentősége van annak, hogy a szomszédok figyeljenek arra, mi történik a közeli házak körül. Főleg, akkor, ha a tulajdonosok nem tartózkodnak ott. Az ilyen ingatlanokból a betörők rendszerint a könnyen értékesíthető eszközöket viszik el, mint például a kerékpárokat. A tulajdonosok azzal is megnehezíthetik a betörők dolgát, ha a rendőrség által szervezett programokon a kerékpárukat regisztráltatják.

A rendőrök és a polgárőrök is folyamatosan járőröznek a hétvégi házas övezetekben, így a parkerdőben is. Autóval, motorkerékpárral, kerékpárral is járják a területet, de vannak kamerával megfigyelt utak is.

Kollárits Ferenc tag, Claudius Polgárőr Egyesület
„Itt a város külső területén is látunk el szolgálatot, járőrszolgálatot, bűnmegelőzési járőrszolgálatot, illetve figyelőszolgálatot. Kiskertek és az itt pihenők nyugalma érdekében tevékenykedünk itt a városnak ezen a pontján.”

Amenyiben a polgárőrök az önálló járőrözéseik során valami rendkívülit tapasztalnak, akkor arról azonnal tájékoztatják a rendőrséget.