MNB - 2
MNB

Hírek

A Derkovits és a Zrínyi iskola csapata jutott tovább a Játékos Sportverseny városi döntőjéből

2013. január 30., 18:00

Az országos elődöntők egyikét február 22-én rendezik majd Szombathelyen, melyen ez a két intézmény képviselheti a vasi megyeszékhelyet.

A Derkovits és a Zrínyi iskola csapata jutott tovább a Játékos Sportverseny városi döntőjéből

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is zsúfolásig telt lelátók előtt rendezték meg a Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában a Játékos Sportverseny városi döntőjét, melyre az előcsatározások után  hat szombathelyi általános iskola, a Derkovits, a Zrínyi, a Bercsényi, a Neumann, a Gothárd és a Paragvári csapata kvalifikálta magát.

Havasi Attila - diáksport koordinátor
"Mi ennek nagyon örülünk. Itt alsótagozatos gyerekekről van szó, akik most itt sportolnak. A szülők, nagyszülők, tanárok nagy számban elkísérték őket. Mi ennek nagyon örülünk, mert mindenki látja, hogy ugyan ebben nagyon sok befektetett munka van, de megvan a gyümölcse."

Az iskolákból 15-20 fős csapatok érkeztek a viadalra. Összesen 10 számban mérhették össze tudásukat a résztvevő csapatok. Minden versenyszámban két-két futamot rendeztek, melyek végén az időeredmények alapján rangsorolták az oktatási intézményeket. A Derkovits-iskola már az első feladat után az élre állt.

Kovács Frigyesné testnevelő, Derkovits-iskola
"Iskolánkban nagy hagyománya van a Játékos Sportversenynek. Több mint húsz éve vagyunk ott az országos versenyeken és nem titkolt vágyunk, hogy oda szeretnénk eljutni. A gyerekekből a maximumot szeretnénk kihozni és hogy ez mire elég, azt majd meglátjuk. De nagyon szeretnénk az idén is helyt állni."

A feladatokat az iskolák csapatai már hónapok óta gyakorolhatták, alaposan felkészülhettek. A csapatokban több olyan gyermek is szerepelt, akinek ez már a második vagy harmadik ilyen versenysorozata volt, azaz rutinos résztvevőnek számítottak.

Gemeiner Lili versenyző, Derkovits-iskola
"Ugye én már negyedikes vagyok és már kétszer is eljuthattam az országosig. Nagyon örültünk neki és mindig nagyon jó eredményeket értünk el."

A Játékos Sportverseny városi döntőjét a várakozásoknak megfelelően fölényesen nyerte a Derkovits csapata. Mellettük még a Zrínyi diákjai jutottak az országos elődöntőbe.