Hírek

A Dzsungel könyve a színházban

2014. március 18., 17:41

A magyar musical egyik legismertebb és legsikeresebb darabját, A Dzsungel könyvét állítja színpadra a Weöres Sándor Színház. Horgas Ádám rendező szerint igazi családi előadás lesz. Hétfőn este a sajtó munkatársai már bepillanthattak a kulisszák mögé.

A Dzsungel könyve a színházban

A születésről és a halálról, a magányról és a barátságról, a kamaszkor nehézségeiről és a felnőttkor felelősségéről szól A dzsungel könyve. A nagysikerű musicalt most a Weöres Sándor Színház is bemutatja.

Horgas Ádám rendező
„Mese az alapja, de azt gondolom, hogy ez több korosztályt is megszólít, egy igazi családi szórakozás lesz a Dzsungel könyve. Nagyon izgalmas volt 17 év után újra foglalkozni ezzel az anyaggal, egy egészen más aspektusból.”

Az árván maradt Maugli a szemünk láttára cseperedik férfivé, hogy igazságot tegyen és megtalálja az igazi otthonát. A főhőst alakító Balogh János már hónapokkal ezelőtt készült az előadásra, hogy megfelelő erőnlétbe kerüljön.

Balogh János színész
„Rengeteget kell ebben a darabban táncolni, énekelni, a jeleneteket meg kell csinálni. Nagyon féltem, hogy ennek a komplexitását fel tudom-e vinni a színpadra és ennek a súlya talán még most is rajtam van, de egyre könnyebb és egyre erősebb vagyok én is”

A klasszikus történetet látványos színpadi technika teszi igazán maivá. atmo: 43:25-től? Mozgalmas előadás, amelyben az érzelmek és a humor is fontos szerephez jutnak. Bagira szerepét – Németh Judit felépüléséig- Bognár Anna vette át.

Bognár Anna színésznő
„Én otthon hagytam három gyermeket Budapesten, és most kaptam egyet, akit Mauglinak hívnak. Tulajdonképpen én anyáskodom és Baluval mi egyengetjük az útját a felnőtté válás felé. Mi vagyunk a komoly érzelmi szál a dologban. Mi mondjuk el, hogy mik a dzsungelben a törvények.”

A dzsungel könyvét pénteken láthatja először a közönség.