Hírek

A felelős állattartásra hívják fel a figyelmet a Haladás futballistái

2013. október 24., 17:38

A csapat tagjai szerda délután  a dozmati kutyaiskolában jártak, ahol még látványos kutyatámadást is szerveztek a focistáknak.

A felelős állattartásra hívják fel a figyelmet a Haladás futballistái

Andorka Péter vállalta az áldozat szerepét  Dozmaton. A sportolóra német juhász és labrador kutyák is támadtak. A Haladás futballistái tanúi voltak annak,  hogy egy kutya is lehet fegyver, ezért fontos a gazdák és a négylábúak képzése.

Kunhegyesi Tibor – vezető, kutyaiskola
„Nem ijesztgetni, vagy riogatni akarom a kutyagazdákat, hogy ilyen veszélyes, vagy olyan veszélyes, de amikor egy kutya, emberélet kioltására alkalmas a fegyverzeténél fogva, ami kutya esetében a fogazatát jelenti, a testtömegét, a karmait, akkor gyakorlatilag azért nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a kutyatartóknak az oktatására.”

A  Haladás focistái mostani  látogatásukkal is a biztonságos kutyatartásra szeretnék felhívni a figyelmet.

Séllei Árpád – résztulajdonos, Haladás
„Szombathelyen nagyon sok olyan dolog történt, hogy kutyákkal rossz dolgokat csináltak valakik, és szeretnénk a figyelmet felhívni arra, hogy mindenki, akinek kutyája van, vigyázzon rá, felelősen tartsa, és ha ehhez szükséges, akkor kutyaiskolába kell hordani a kutyát, akkor is megtehetik.”

A futballisták közül többen is kutyások: három focista is amerikai bulldog tulajdonos, és mindannyian odafigyelnek a megfelelő kutya-nevelésre, annyira, hogy mint mondják, náluk az eb már családtag.

Simon Ádám
„Igazából azért fontos a kutyával foglalkozni, tényleg odafigyelni, meg tudni róla dolgokat, miatta, a kutya miatt, mert igazából ha valami baja lesz, akkor az ugyanúgy az egész családnak szomorú eset, úgyhogy lekopogom, nem történt nagyobb baj. Jó dolog egy kutya, az biztos.”

Akárcsak a nyertes meccsek… A Szombathelyi Haladás hamarosan  a Diósgyőr ellen bizonyíthat: szombaton este 8órakor kezdődik a találkozó a Rohonci úton, az NB1es bajnokság 12. fordulójában.