MNB
MNB - 2

Hírek

A „Félúton a Fórum felé” című darabot láthatja idén a karneválszínház közönsége

2013. augusztus 06., 16:36

Augusztus 15-én tartják a premiert. Öt Tony-díjat kapott a darab, amely éppen 50 éve az év musicalje volt New Yorkban. A Weöres Sándor Színház falai között zajlanak a klasszikus római vígjáték próbái.  

A „Félúton a Fórum felé” című darabot láthatja idén a karneválszínház közönsége

Készül a karneválszínházi előadás, a „Félúton a Fórum felé”. Két hete próbálnak a színészek. A történet szerint, Servulus, a furfangos rabszolga felszabadul, ha ifjú, szerelmes gazdájának megszerzi a bájos szűz kurtizánt, azonban mindenki az útjában áll. A főszereplő szerint, klasszikus komikus szerep az övé.

Bezerédi Zoltán – színész
„Az okos szolga, aki túljár a gazdái eszén és általában a szerelmeseket hozza össze. Tehát ő az az ember, aki nagyon jót akar, de természetesen a saját szabadságát és függetlenségét is szeretné kivívni, de alapvetően mindig valami jót akar és ezért aztán össze-vissza kevergeti a szálakat, mindenki ez kicsit meghülyül körülötte és a vége a happy end.”

A színdarabot az egyébként szombathelyi Réthly Attila rendezi, aki most először dolgozik karneválszínházi darabon.

Réthly Attila – rendező
„Örömmel jöttem, sok jót hallottam már a társulatról és ez mind be is igazolódott, hogy ez a béke szigete. Tényleg lehet dolgozni barátságos légkörben, csendben, úgyhogy nagyon klassz.”

A Plautus három darabjából készült produkciót ezerötszázszor játszották a Broadway-n. Szombathelyen, a Megyeháza udvarán tizenegyszer kerül színre. A premier augusztus15én lesz.