MNB - 2
MNB

Hírek

A ferences templom mellett civil korzó várja a látogatókat

2013. augusztus 23., 17:48

A felnőttek információt kaphatnak az önkéntességről, a gyerekek pedig színes, interaktív programok, kézműves foglalkozások közül válogathatnak.

A ferences templom mellett civil korzó várja a látogatókat

A Smidt múzeum egyik könyvritkaságának színes illusztrációját lehetett kirakni az egyik standon, s közben az intézmény alapítványáról is tájékozódhatott, aki akart. A ferences templom mellett közel 20 civil szervezet, köztük a Civil krekasztal tagjai mutatkoznak be a karnevál 3 napja alatt.

Nagy Krisztina munkatárs, Vasi Önkéntes Centrum
Kézműves foglalkzásokkal, interaktív játékokkal, rejtvényekkel, totóval várjuk az érdeklődőket, és a civil korzó mellett önkénteseket toborzunk a rendezvényre, felnőtteket és a diákok is teljesíthetik az iskolai közösségi szolgálatot a rendezvényen különböző feladatokban.

A szervezetek szórólapokkal, játékokkal és különböző ajéndékokkal készültek. A táplánszentkereszti idősek otthonának lakói rendszeresen késíztenek párnákat, ajtódíszeket és más hasznos tárgyakat.

Dembrovszkyné Kántor Eszter kuratóriumi elnök, Tevékenység Szép Öregség Alapítvány
Ez egy kis tárolódoboz, ami egy konzerves dobozból is elkészíthető, spatulával körberagasztva és szalvéta-technikával díszítve.

A szervezők a gyerekekre is gondoltak. Akinek kedve van, textilből varrhat virágdíszeket.

Sedlák Fanni Felsőzsolca
Úgy keveredtünk a karneválra, hogy régebben is voltam, tetszett, mondtam a szüleimnek, hogy jöjjünk el, és anyukámnak is tetszett az ötlet meg az apukámnak is. - És honnan érkeztetetek? - Felsőzsolcáról.

"Hónapos német juhász-tacskó keverék. Nagyon kis okos.

Bobi egy hónapja került ehhez a frissen megalakult állatvédő egyesülethez, akik elhagyott vagy rossz körülmények közé került kutyáknak és macskáknak keresnek gazdát.

Koczorné Kovács Antónia Állatvédők Vasi Egyesülete
Most éppen van egy olyan cicánk, ami már fél éve van az ideiglenes befogadónál, és volt itt negyed órája egy hölgy, hogy szeretné hazavinni, és el fogja vinni a cicát, amint erre lehetőség van.

A civil korzón bemutatkozó szervezetek szombaton és vasárnap is várják a látogatókat, és a legtöbb helyen apró kedvességgel fogadják, aki felkeresi őket.