Hírek

"A Fidesz a gazdag emberek pártja lett"

2010. július 29., 13:33
Az elmúlt két hónapban végzett parlamenti munkát értékelte Ipkovich György és Nemény András. Az MSZP országgyűlési képviselői szerint nem volt haszontalan az ellenzék tevékenysége a nyári ülésszakban, és úgy látják, a kormány folytatja a Bajnai-kabinet által megkezdett gazdaságpolitikát.
A Fidesz a gazdag emberek pártja lett


Nemény András elmondta: többször is felszólalt napirend előtt az elmúlt két hónapban, és részt vett a frakció szakmai munkájában. Szerinte a Fidesz a gazdag emberek pártja lett, gazdaságpolitikájuk pedig nincs összhangban a kampányban hangoztatott alapelvekkel. Aggályosnak tartja azt is, hogy a megválasztott köztársasági elnök és az új alkotmánybírák szorosan kötődnek a Fideszhez.

Dr. Nemény András - országgyűlési képviselő, MSZP
"Így ez a rendszer meg fog bukni, hamarabb, mint azt gondolnák a vezetői."

Ipkovich György jelenleg a mentelmi- és az alkotmány-előkészítő bizottság tagjaként tevékenykedik a Parlamentben. Úgy látja, a kormány a városfejlesztésre szánt összegeket a vállalkozói szféra közvetlen támogatására akarja átcsoportosítani, ami hátrányosan érintheti többek között a kőszegi, körmendi, répcelaki felújítási programokat. Szerinte a kapkodó politikai intézkedésekkel elveszítheti az ország a nemzetközi pénzvilág bizalmát.

Dr. Ipkovich György - országgyűlési képviselő, MSZP
"Egyébként a rapszodikus nyilatkozatok ellenére az Orbán-kormány elismeri és folytatja a Bajnai-kormány gazdaságpolitikáját."

A képviselők egyetértenek abban, hogy Szombathelynek kellő lobbiereje van kormány- és ellenzéki oldalon is. Nemény András azt is elmondta: az MSZP-nek meg kell újulnia, a jövőben ezen fog dolgozni, ezért nem indul a helyhatósági választásokon.