Hírek

A Fidesz sajtóközleménye

2010. július 06., 15:49
A Fidesz-KDNP frakció nem vesz részt az Ipkovich György polgármester által összehívott rendkívüli közgyűlésen.


Dr. Ipkovich György polgármester a törvény adta lehetőségek kiskapuit keresve 2010. július 6-ára rendkívüli közgyűlést hívott össze, hogy azon érvénytelenítsen egy, már a Közgyűlés által korábban meghozott, de neki nem tetsző döntést.
 
Mint az ismert, a SZOVA ZRt. menedzsmentje SZMJV Közgyűlése 200/2010. (IV.29.) Kgy. sz. határozatában foglaltaknak megfelelően megvizsgálta és kidolgozta a parkfenntartás és az önkormányzati temetők fenntartásának, üzemeltetésének ellátására  egy kizárólagos önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaság létrehozására vonatkozó javaslatát, amely javaslatot a Közgyűlés 2010. június 17-i ülésén megtárgyalt és arra vonatkozóan határozatot hozott.

Frakciónk álláspontja szerint fenti szolgáltatásokat egy 100%-os önkormányzati tulajdonú cég a jelenleginél hatékonyabban, átláthatóbban, első helyen a szombathelyi lakosok érdekeit figyelembe véve tudja majd végezni.

Tekintettel arra, hogy álláspontunk ellen a polgármester részéről konkrét érvek a mai napig nem hangzottak el, úgy véljük, hogy a határozat megtámadása mögött az egyik jelenlegi szolgáltatóban tulajdonnal rendelkező – az egyik alpolgármestert is maga közt tudó – üzleti kör áll.

A mai rendkívüli közgyűlés összehívását fentiekre tekintettel indokolatlannak tartjuk, ezért azon nem veszünk részt.

Fidesz-KDNP Frakció

Szombathely, 2010. július 6.