Hírek

A fűtési szezon vége

2012. május 11., 14:22

Továbbra is gondot okoz sok távfűtéses lakásban élőnek a számlák kifizetése, ez a tapasztalata a szombathelyi szolgáltatónak. Hamarosan véget ér a fűtési szezon, és akkor már nem csak a melegvízes szolgáltatást kapcsolják ki a hosszabb ideje nem fizetőknél, hanem a radiátorokat is leszerelik. A szolgáltató most azt tervezi, hogy a jogi eljárás megkezdése előtt személyes is találkozót szervezne az ügyfelekkel, talán így előbb rendezhetők a felmerült problémák, javítható a fizetési hajlandóság.  



 

A fűtési szezon vége

Mérőóra egy szombathelyi távfűtéses lakásban. Már csak néhány napig tart a hivatalos fűtési szezon, a megyeszékhelyen azonban már alig van olyan lakás, ahol még nem mondták le a szolgáltatást. A fűtési szezon vége azt is jelenti, hogy megkezdődnek a radiátor leszerelések azokban a lakásokban, ahol már hosszabb ideje nem fizettek a lakók, és az adósság rendezéséről sem sikerült megállapodni. A Bem Lakásszövetkezetnél nem tudják, hogy az ő területükön hány családnál vannak fizetési problémák, hol szerelik le a melegvízes mérőórát vagy a radiátort. Őket ugyanis nem értesíti a Távhő.

Dr. Beliznay Pálné - elnök, BEM Lakásszövetkezet
A Pálos Károlyon keresztül van az önkormányzatnak támogatási rendszere, És amikor meghozzák a határozatot arról, hogy segítenek, mi látjuk, hogy a távhő feé ennyi megy, a lakásszövetkezetnek ennyi.


Továbbra is gondot okoz a számlák kifizetése a családoknak, ez a távhőszolgáltató tapasztalata. Emiatt komoly kintlévősége alakult ki a cégnek. Több lehetőséget is kínál a szolgáltató a felhalmozott adósság rendezésére, de így is hetente 9-10 család kap értesítést arról, hogy felfüggesztik náluk a szolgáltatást, leszerelik a melegvizes mérőórákat.

Kocsis Tóth Ildikó - ügyfélszolgálati vezető
Olyan újdonságot szeretnénk bevezetni, hogy a jogi eljárást követően még egy személyes kapcsolatfelvételt iktatnánk be. Mivel a felszólítások,  írásos megkeresések sokszor nem vezetettek eredményre, hátha így kicsit jobban együtt tudunk majd működni.

Sokan kérnek részletfizetést a felhalmozott adósság rendezésére. Tapasztalat ugyanakkor, hogy 1-2 hónappal a szerződés megkezdése után többen leállnak a fizetéssel. Ez azonban azzal is jár, hogy a tartozást egy összegben kell befizetni, de egy éven belül újabb részletfizetési szerződést nem kötnek az ügyféllel.