Hírek

A hajtót is meglőtte a vadász a szemenyei erdőben

2011. január 10., 15:20
Nemcsak a vaddisznót, a hajtót is meglőtte a hétvégén Szemenye határában egy osztrák vendégvadász – a golyó az állat testében irányt változtatott, és a fiatalember térdében állt meg.
A hajtót is meglőtte a vadász a szemenyei erdőben

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást a 71 éves férfi ellen. A mindössze 19 éves magyar hajtó – orvosai szerint – valószínűleg nem számíthat teljes felépülésre.


A 8-as főúttól északra, a szemenyei erdőben folyt a társas vadászat január 8-án, szombaton a helyi vadásztársaság szervezésében. - a helyszínt mutatja a vasvári rendőrkapitány.


Egymástól 15-20 méterre láncban hajtották a vaddisznókat. Ennek irányát, valamint, hogy melyik vadász hol áll, és merre lőhet, ha jön a vad, hajtástervben határozták meg. A 71 éves osztrák vadász 4 disznót látott, a legméretesebbre lőtt.


Dr. Házi Béla r.alezredes, a Vasvári Rendőrkapitányság vezetője
"Egy lövés dördült el, egy osztrák idősebb vadász puskájából adták le. Ezt a vaddisznóra adták le. Az állat helyszínen kimúlt".

De nemcsak a vad esett össze, hanem az egyik hajtó is. Ütést érzett a lábában, majd észrevette, hogy erősen vérzik. Társai mentőt hívtak. A szombathelyi Markusovszky Kórházban operálták ki térdéből a golyót. Orvosai szerint állapota már stabil, de még több beavatkozás vár rá.


Dr. Nagy Lajos orvos-vezérigazgató, Markusovszky Kórház
"A térd a szervezet legbonyolultabb és legnagyobb terhelésnek kitett izülete, emiatt és a sérülés foka miatt nagy valószínűséggel 100 %-os felépülés nem lesz."

A rendőrségi vizsgálat eddigi adatai szerint az osztrák vadász nem hibázott. A golyó a vaddisznó gerincén változtatott irányt, és végül a hajtó térdében állt meg. Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt folyik az eljárás.