Hírek

A Haladás nyerte a Király Kupát

2010. július 12., 12:52

A hétvégén megrendezett viadalon idén is négy csapat vett részt. Ezúttal brazil focistákat is láthattak a szombathelyiek.

A Haladás nyerte a Király Kupát


Rekkenő hőségben rendezték meg idén a Király Kupát. A Haladás mellett a tavalyi győztes Paks, valamint egy román és egy brazil gárda mérte össze erejét a tornán. Csank János, a Zalaegerszeg trénere is árgus szemekkel figyelte a játékot, ahogy a bajnokságra készülő csapatok vezetőedzői is.

Kiss Károly, edző - Paks
"3 hét van a rajtig, 3 hete edzünk. Eddig a terveknek megfelelően alakulnak a dolgaink, jó ellenfelekkel tudunk edzőmérkőzéseket vívni."

A Haladás román, a Paks brazil ellenfelét győzte le, egyaránt 2:0 arányban. A döntőben a szombathelyiek bizonyultak jobbnak, Kenesei találatával legyőzték a paksiakat, így a zöld-fehérek vihették haza a kupát. Bár a torna jól zárult a szombathelyiek számára, Róth Antal nincs könnyű helyzetben. A csapattól ugyanis hat játékos távozott, köztük olyan alapemberek, mint például Halmosi és Bogdanovics.

A legjobb kapus címet Csernyánszki Norbert, a Paks hálóőre nyerte. A legjobb mezőnyjátékosnak a szombathelyi Tóth Pétert választották. A gólkirály három találattal Kenesei Krisztián lett, míg a torna legjobb edzőjének Róth Antalt, a Haladás trénerét választották.