Hírek

A Haladás-Vasjármű női súlyemelői nyerték az Ausztriában megrendezett Grand-Prix csapatversenyét

2013. május 22., 18:04

A szombathelyi klub sportolói közül Bazsó Bianka amellett, hogy saját súlycsoportjában aranyérmes lett, az abszolút kategóriában is a nagyon előkelő második helyen végzett.

A Haladás-Vasjármű női súlyemelői nyerték az Ausztriában megrendezett Grand-Prix csapatversenyét

Az ausztriai Brunn am Gebirge adott otthont annak a női  súlyemelő Grand-Prix-viadalnak, melyen a Haladás-Vasjármű sportolói is elindultak. Márkus Erzsébet vezetésével négy szombathelyi versenyző vett részt az erőpróbán  és valamennyien alaposan ki is tettek magukért.

Márkus Erzsébet edző, Haladás-Vasjármű
“Ausztriában négy lánnyal voltam kint versenyen. Polgár Mirijamnak országos csúcsot sikerült elérnie. A korcsoportját megnyerte. Második lett a korcsoportjában Geröly Lilla és Pócs Réka is. Bazsó Bianka pedig az abszolút versenyben a második helyezést érte el.”

A szombathelyi csapatból ezúttal egyértelműen Bazsó Bianka teljesítménye emelkedett ki. A Haladás-Vasjármű sportolója a 69 kilogrammos súlycsoportban úgy bizonyult a legjobbnak, hogy ugyanúgy 189 kilót emelt, mint a második helyen végző brit  Perdue, ám  könnyebb testsúlya neki kedvezett.  Az abszolút versenyben azonban a Sinclair-pontszámítás alapján minimális különbséggel ezüstérmes lett a szlovák Trojcakova mögött.

Bazsó Bianka súlyemelő, Haladás-Vasjármű
“Jó szájízzel jöttem haza, mert nagyon örültem, hogy a súlycsoportomat megnyertem. Mi voltunk a legtöbben, 14-en voltunk. Az első helyért nagyon küzdeni kellett az angol lánnyal. Többször összecsaptunk versenyen. Egyszer ő nyer, egyszer én. Most nekem sikerült a könnyebb testsúllyal.”

A vasi klub versenyzőinek nincs megállás. Az ausztria verseny után a magyar csapatbajnokság soros fordulójában emeltek Szombathelyen, most pedig már gőzerővel készülnek a Göcsej-kupára, melyet június 1-én rendeznek Zalaegerszegen.