Hírek

A Haladás VSE két együttessel indult az U15-ös pontvadászatban

2024. január 12., 19:54

A téli szünet dacára sem maradnak mérkőzések nélkül a korosztályos labdarúgók, akik a vasi futsal bajnokságban szerepelnek. A Haladás VSE két együttessel indult az U15-ös pontvadászatban. A legutóbbi hétvégén a Lukácsháza illetve a Söpte ellen bizonyítottak Vidák Balázs és Gyimesi Máté tanítványai.

A Haladás VSE két együttessel indult az U15-ös pontvadászatban

A nagypályás labdarúgó pontvadászat téli szünetében sem maradnak mérkőzések nélkül a korosztályos játékosok. A tehetséges fiataloknak a Vas Megyei Szövetség futsal bajnokságot indított, amely január első hétvégéjén már féltávhoz érkezett. A Haladás VSE két együttest is nevezett az U15-ös bajnokságba, határozott céljuk, hogy dobogón fejezzék be az idényt. A legutóbbi játéknapon mindkét gárda hazai pályán bizonyított. Az A-jelű együttes a Lukácsházával, míg a B-csapat a Söptével mérkőzött meg. A nézők nem csalódtak, gólzáporos találkozókra került sor. A Haladás az első mérkőzésen gyorsan hátrányba került a Lukácsházával szemben, de a játékrész derekától kezdve látványos és hatékony játékkal rukkolt ki. Több támadást vezettek, amiket jó százalékkal értékesítettek. A 14-3-ra megnyert találkozót követően elégedett volt a csapat edzője, de azt is látja, hogy miben kell még fejlődni.

Vidák Balázs - edző, Haladás VSE 'A' U15

Rengeteg tanulnivalónk van még azért, de amire azt mondom - a párharcok azok mindenképp - persze itt közrejátszik az is, hogy a B-csapatunk azért egy-kettő évvel idősebbek ellen játszik. Ez gyermekkorban még nagyon sokat számít, de ha most megtanul belemenni egy-egy párharcba úgy, hogy nem fél, akkor ez a későbbiekben biztosan jó lesz neki.

A B-jelű csapatnak nehezebb dolga volt a Söpte ellen. Gyimesi Máté tanítványai korán hátrányba kerültek, és bár mezőnyben egyenrangú partnerek voltak, végül 3-1-es vereséget szenvedtek. A pontvesztés ellenére a B-csapat a tabella harmadik, míg a Haladás 'A' együttese második helyről várja a folytatást.