Hírek

A héten már folytatódik is a futsal bajnokság

2019. január 03., 14:20

Rövid szünet után megkezdte a felkészülést a bajnokság folytatására a Kútház-Haladás VSE élvonalbeli futsalcsapata. A tabella negyedik helyén álló szombathelyiek pénteken már pályára is lépnek, mégpedig a hatodik Debrecen otthonában.

A héten már folytatódik is a futsal bajnokság

Három kapus, valamint 12 mezőnyjátékos vett részt a Haladás futsalcsapatának első idei edzésén. A játékosok a rövid szünet ellenére kifejezetten frissen, dinamikusan mozogtak. Látszott rajtuk, hogy az ünnepek idején sem álltak le teljesen a munkával, azaz elvégezték a számukra előírt penzumot. Ez már csak azért is fontos volt, mert a pontvadászat már a héten folytatódik is.

Sziffer András - vezetőedző, Kútház-Haladás VSE
“A két ünnep között megvolt nekik az előre kiszabott edzésterv. Az három futásból, illetve erősítésből állt. Teremtornán a szerződéses játékosok nem szerepelhettek. Ők csak nézhették a hagyományos Szilveszter Kupát. A fiúknak az edzéseik után el kellett küldeniük a dokomentációt, hogy mennyit futottak és milyen pulzusszámmal futottak.”

A vasi zöld-fehérek keretében eddig nem sok változás történt. Fél éves győri kölcsönjátékot követően Vidák Balázs tért vissza a szombathelyiekhez. A klub szakmai vezetése még egy légiós leigazolását tervezi. Jelöltek már természetesen vannak, de a végleges döntésre még várni kell. A lényeg, hogy csak olyan játékos érkezhet, aki azonnali segítséget jelenthet az eléggé szűk kerettel dolgozó gárda számára.

Vidák Balázs - futsaljátékos, Kútház-Haladás VSE
“Rengeteget játszottam. Győrben jó csapat volt, sok ismerős. Szerncsére a gólok is jöttek. Az eredmény sem volt rossz, mert a második helyen fordul a Győr a következő fél szezonra. Elégedett voltam, de szerencsére az itteni vezetők is úgy gondolták, és én is szerettem volna visszajönni. Így nem volt nehéz megegyezni.”

A tabella negyedik helyén álló szombathelyiek pénteken a hatodik Debrecen otthonában lépnek pályára. A 18 óra 30 perckor kezdődő mérkőzésen csak a győzelem lehet elfogadható eredmény a bajnoki döntőbe igyekvő Vidákék számára.