Hírek

A Hobbisták SE adventi akciója

2018. december 04., 14:08

Szombathelyen hetvenen, országos szinten pedig közel ötszázan vettek részt a Hobbisták SE adventi akciójában, mellyel az ötletgazdák a mozgás, a sportolás pozitív hatásaira akarták felhívni a figyelmet. A résztvevők két óra alatt ezer négyütemű fekvőtámaszt hajtottak végre.

A Hobbisták SE adventi akciója

Szombathelyen, a Hobbisták találták ki az Advent Burpree 1000 elnevezésű akciót, melyhez nagyon rövid időn belül az ország számos részéből csatlakoztak csapatok, sportegyesületek. Így vasárnap reggel 9 órakor a vasi megyeszékhelyen kívül Nyíregyházán, Budapesten és Sopronban is elkezdték a sportolni, mozogni vágyók a 120 percen át tartó komoly próbát, melynek keretében 1000 négyütemű fekvőtámaszt kellett megcsinálniuk. Összesen mintegy ötszázan vállalták a kihívást.  

Bertha György - elnök, Hobbisták SE
“A mozgás, gyakorlatilag csak erről szól a dolog. Hogy rájöjjenek az emberek arra, hogy milyen egyszerű a sporttal egészségesebbnek lenni, egészségesebbnek maradni. Akár egy negatív dologból is pozitívan kijönni ezáltal. Mind szellemileg, mind testileg.

A szombathelyi sportegyesület palettáján több sportág is szerepel. Így például az ökölvívás és a thai box is. Ezekben már országos szinten is rendelkeznek élversenyzőkkel. Emellett pedig igen fontosnak tartják a szabadidő hasznos eltöltését. Nem véletlen, hogy az egykori olimpiai és világbajnoki ezüstérmes súlyemelő, Krutzler Eszter is náluk találta meg a számára legideálisabb mozgásformákat.

Krutzler Eszter
“Igazából a sport nekem az életem. Gyerekkoromtól fogva folyamatosan sportoltam. Egyszerűen nem tudom abbahagyni. Valamit mindig kell csinálni. A súlyemelés után ez egy olyan sport, amiben megvan minden: az erő, az állóképesség. Azért választottam ezt.”

A négyütemű fekvőtámaszok után a Hobbisták újabb kihívásokra várják majd az érdeklődőket. Az már tény, hogy a következő akció január 20-án az egyik szombathelyi nagyáruházban lesz. Természetesen az is a sportról szól majd.