Hírek

A Honvédot fogadta az AVUS

2019. szeptember 10., 14:33

Az OB I-es férfi vízilabda bajnokság legutóbbi fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület a Budapest Honvéd gárdáját látta vendégül. A találkozóra kilátogató szurkolók ezúttal sem csalódtak, hiszen heroikus küzdelem zajlott a medencében, ám Matajsz Márk legénységének végül fejet kellett hajtania a fővárosiak előtt.

A Honvédot fogadta az AVUS

Kihagyott büntető, (02:54-) pazar védések, (03:13-) csattanó kapufák, és hosszú gólcsend jellemezte a találkozó első negyedét, (04:38-) ám a játékrész végén Manhercz távoli lövésével megszerezte a vezetést a Honvéd. (06:30-) A folytatásban egyenlítettek az aligátorok, majd (07:55-) következtek Horváth Alex percei, akinek hála a Honvéd képtelen volt bevenni a szombathelyiek kapuját. (09:36-) Fej-fej mellett haladtak a csapatok. (11:30-) 1 perc 18 másodperccel a vége előtt Irmes révén 3:2-re megfordította a mérkőzés állását az AVUS. (12:26-) Szünet előtt azonban büntetőből még egyenlítettek a fővárosiak. (16:30-) A 2. félidő is kiegyenlített játékot hozott, felváltva estek a gólok hol az egyik hol a másik kapuban. (19:40-) A 4. negyedben 8:8-as állásnál azonban zsinórban 3 gólt szerzett a Honvéd, (20:20-) amivel el is döntötte a találkozót. (22:44-) A szombathelyiek szépítő találatával alakult ki a végeredmény: AVUS - Honvéd 9:11.

Matajsz Márk - vezetőedző, AVUS
"Nagyon koncentrált, összeszedett csapatot láttam, büszke vagyok rájuk, tényleg a szívüket-lelküket ugyanúgy kitették, mint szerdán. Nyilván voltak hibák nálunk is, az elején nem tudtuk megtalálni a rést a pajzson elég gyenge lövéseket eresztettünk meg az Attilának, kezéhez lőttük, a végén megtaláltuk az ellenszerét, voltak nagyon szép akcióink. Valóban kijött a hosszabb kispad, a rutin."

A Honvéd mestere ugyan nem számított könnyű mérkőzésre, de arra igen, hogy csapata a találkozó második felére felőrli az AVUS-t.

Merész András - vezetőedző, Budapest Honvéd
"Nagyon komoly taktikai harccá fajult ez a mérkőzés. Hát aztán a végén sikerült behúzni, gondolom a Márk most ennek nagyon nem örül, mi annál inkább. Azt gondolom, hogy itt Szombathelyen még a nagyobb csapatok is meg fognak szenvedni."

Az aligátorok legközelebb szeptember 18-án 19 óra 30 perckor játszanak bajnoki mérkőzést az OSC Újbuda otthonában.