Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

A hőség komoly veszélyt jelent a betegekre

Adásban volt: 2011. augusztus 24.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A szív- és érrendeszeri, a krónikus illetve az ágyban fekvő betegekre jobban kell figyelni ebben az időszakban, de az egészséges embereket is fokozott óvatosságra intik a szakemberek. Ma a kora délutáni órákban 35 fok volt Szombathelyen, még holnap is marad a harmadfokú hőségriasztás az egész ország területén.

A Markusovszky kózház általános belgyógyászati osztályán jelenleg mintegy 70 fekvőbeteget látnak el. Ezen a részen nincsenek légkondiconáló berendezések. Nehezen viselik a a betegek a hőséget, de amit tudnak megtesznek a hűsítésük érdekében. Többször kapnak hideg vizet, valamint hűvösebb vízzel mosdatják a pácienseket.

Dr. Lőcsei Zoltán osztályvezető főorvos, Markusovszky Kórház, Általános Belgyógyászat
"Kitágulnak a vénák és az artériák, megváltozhat, leeshet a vérnyomás és ha nincs elegendő folyadékbevitel, akkor csökken a szervezet nedvességtartalma, kiszáradhatnak a betegek."

A kórházban két tömb az onkológia és a sürgősségi ambulancia épülete teljesen klimatizált. Itt a közösségi tereket és a folyosókat is tudják hűteni. A tervek szerint a régi kékcsempés épület az újjáépítés után szintén az új technológiának megfelelően épül majd fel.

Szombathelyen és környékén ma nem történt komolyabb baleset a hőség miatt. A mentőknél sem volt kiugróan magas a hívások száma. Az orvosigazgató szerint azért, mert az emberek jobban odafigyelnek az egészségükre.

Dr. Lórántfy Mária regionális orvosigazgató, OMSZ
"Azt gondolom, hogy az emberek komolyan veszik a hőségriasztást és próbálják úgy szervezni a napi programjukat, hogy akinek nem szükséges otthon marad, besötétít, azok mozdulnak ki, akinek muszáj."

A hőségriadóra tekintettel a Vasivíz csütörtöktől már nemcsak a Fő téren, hanem a Thököly utcában és a Savaria téren, valamint az Ady téren is ingyenesen oszt hideg vizet, pénteken pedig a Domusnál is csapvízhez juthatnak a járókelők. Nemcsak az helyszíneket, hanem a vízosztás időtartamát is bővítik, reggel 9-től este 8 óráig kortyolhatnak hűs folyadékot az emberek.

2011. augusztus 24.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében