Hírek

A Jégpályák Éjszakája alkalmából színes programokkal várta a Szombathelyi Jégcsarnok az érdeklődőket

2024. január 23., 19:38

A Jégpályák Éjszakája alkalmából színes programokkal várta a Szombathelyi Jégcsarnok az érdeklődőket szombaton. Kvíz és ügyességi versenyek mellett a család valamennyi tagja kézbe vehette a hokiütőt, és a curlingpályán is próbára tehették ügyességüket. A rendezvény a népszerű jégdiszkóval zárult.

A Jégpályák Éjszakája alkalmából színes programokkal várta a Szombathelyi Jégcsarnok az érdeklődőket

A Jégpályák Éjszakája a Magyar Jégkorong Szövetség kiemelt programja országszerte. Szombaton közel 50 jégcsarnok tárta szélesre kapuit, hogy vetélkedőkkel, versenyekkel kedveskedjen a jeges sportok szerelmeseinek. Idén a Szombathelyi Pingvinek otthona is rendezvényekkel készült az alkalomra. Jégkorong mérkőzés és közönségkorcsolyázás alapozta meg az esti kínálatot. Előkerültek különböző sporteszközök: itt debütált a gyerekeket segítő pingvin figura is. A Jégpályák Éjszakáján több százan húztak korcsolyát. A programokat úgy állították össze a szervezők, hogy a család valamennyi tagja megtalálja a kedvére valót.

Bosnyák Bence

Az osztálytársaimmal jöttem és a barátaimmal, nagyon szeretek korizni. Igazából minden hétvégén ki szoktam ide jönni és nagyon szeretem.

Akadálypályát kellett teljesíteni, és jégkorong tudásukról is számot adhattak a résztvevők. A felnőttek között többen is kiválóan boldogultak hokiütővel a kezükben.

Fullár Emma - játékos, Szombathelyi Pingvinek

Nagyon vevők és nagyon lelkesek, a kicsinek kell egy kicsi segítség az igaz. Egyébként a felnőttek - nagyon meglepődtem - mert a felnőttek is nagyon-nagyon ügyesek és őszintén Én örülök neki, hogy ennyire szeretik a sportokat.

Nem hiányzott a programok közül a curling sem.

Némethné Lakos Nikoletta - szervező, Szombathelyi Pingvinek

Ugye teljesen új eszközöket próbálnak ki itt a gyerekek meg majd ugye a felnőttek, akik kipróbálják. Szerintem ez az újdonság ereje és egy kicsit más mozgáskoordinációt követel meg, szerintem ez is tetszik nekik.

A legügyesebbek ajándékokkal tértek haza a rendezvény végén. Zárásként a jégdiszkóban éjfélig DJ Marcello keverte a korongokat.