Hírek

"A Jobbik lehet a Fidesz kihívója"

2010. július 26., 09:15
Egy-két héten belül megnevezi szombathelyi polgármester-jelöltjét a Jobbik Magyarországért Mozgalom - hangzott el a párt szombati sajtótájékoztatóján. A város minden választókörzetében indítanak jelöltet, most zajlanak a meghallgatások.
A Jobbik lehet a Fidesz kihívója

Vona Gábor azt is elmondta: a három ellenzéki párt közül a Jobbik lehet a Fidesz kihívója az önkormányzati választásokon.

A parlamenti ülésszak végeztével Vona Gábor értékelte a párt elmúlt két hónapban végzett munkáját. Szerinte szervezettségét és programját tekintve is a Jobbik lehet a Fidesz váltópártja az ellenzéki pártok közül. Az önkormányzati választásokat illetően az elnök optimista.

Vona Gábor - elnök, Jobbik Magyarországért Mozgalom
"Már most, két hónap után kiderült, ki képviseli a nemzeti érdekeket, és ki nem. Én azt várom, hogy az önkormányzati választáson sikerül egy nagyon jó eredményt elérni."

Bana Tibor országgyűlési képviselő beszámolt parlamenti munkájáról: kérdést intézett például a külügyminiszterhez a gotthárdi szemétégetőről, így ismét előkerült a téma az országgyűlésben. Az őszi választások kapcsán elmondta: megkezdték a felkészülést a kampányra, Szombathelyen mind a 14 választókörzetben indítanak jelöltet, most folynak a meghallgatások.

Bana Tibor - országgyűlési képviselő, Jobbik
"Mi arra készülünk, hogy jelentős erővel jelenjünk meg a megye településein.

Balassa Péter szerint a jelenlegi városvezetés felelőtlen és pazarló gazdálkodást folytat, céljuk, hogy ezen változtassanak.

Balassa Péter - vezető, Jobbik Szombathelyi Szervezete
"Kampányunk központi témája Szombathely szellemi és gazdasági megújulása lesz."

A párt célja minél több helyet szerezni a megyei és városi közgyűlésekben. Az is elhangzott: egy-két héten belül kiderül, ki lesz a polgármester-jelöltjük Szombathelyen.