Hírek

A kalandvári gyerekbirodalom idén is várta a családokat

2016. augusztus 29., 14:56

Kalandvágyó gyerekek, számtalan játék, színház, mese, muzsika, kézműves foglalkozások.

A kalandvári gyerekbirodalom idén is várta a családokat

"Ezen az országúton érkezett a legtöbb látogató Savaria városába."

Kalandvezetők útmutatásain keresztül ismerkednek a gyerekek az ókori Savaria életével, az itt élt emberek és gyermekek mindennapjaival az interaktív játszóházban.

Kiss Andrea - szakági vezető, AGORA
"Ez egy új játszóház és valóban ez a neve, hogy Kalandjáték Savariában. 7 játékozt választottunk, és ahhoz kötöttük, hogy egészen biztosan 7 épület állt itt Savariában aminek nyoma van, ilyen a fórum, a fazekas műhely, vagy például a csatorna, és ehhez kitaláltunk játékokat, méghozzá olyanokat, hogy kicsik is és nagyok is nem csak játszanak, hanem tanuljanak is belőle."

Kézműves-foglalkoztatók, bábautomata és lovaglás - csak pár a számtalan játék és még több szórakoztató program közül. A kalandvágyóbbak vízre is szállhattak, de az íjászkodásba is belekóstolhattak.

"Nagyon jó"

Aki elfáradt, a színpad előtt pihenhetett és adhatta át magát a zene élményének. A bátrabbak, játékos formában a tűzoltók munkáját is kipróbálhatták.

Szummer Ádám
"Én szeretem a tűzoltókat, úgyhogy locsoltam is, minden nagyon jó volt."

A históriás játékokon minden korosztály megtalálhatta a neki legjobban tetsző programot.

Kalocsai Zoltán
"Rengeteg nagyon jó árus is van, az nagyon tetszik, hogy mindenféle témából lehet találni árusokat, például a művészetek utcájában volt egy nagyon jó színdarab, meg a felvonulás is nagyon szép."

Bár a családok számára a kalandváros kínálta a legtöbb programot, a többi helyszínen is gondoltak a szervezők a kicsikre, akik a Fő téren ládavonatozhattak és körhintázhattak.