Hírek

A Kaposvártól kapott ki hazai pályán a Hungast-Haladás

2019. október 18., 14:56

A női röplabda extra liga alapszakaszának második fordulójában is elhasalt a Hungast-Haladás együttese. Leiszt Máté lányainak túl nagy falatnak bizonyult a Kaposvár gárdája is.

A Kaposvártól kapott ki hazai pályán a Hungast-Haladás

A Hungast-Haladás Nyíregyháza ellen mutatott játéka több mint biztató volt a nyitófordulóban, így joggal bizakodtak a szombathelyiek abban, hogy megcsíphetik a nyáron szintén alapos erősítésen átesett Kaposvárt. A vendégek azonban már az első szettben érzékeltették a hazaiakkal, hogy győzni jöttek Szombathelyre - ezt bizonyította 5:0-s erős kezdésük. Hiába kért időt Leiszt Máté, simán hozták a szettet a somogyiak. A második játékrész gyökeres változást hozott, több ponttal is vezetett a Hali, ám a végére egyre több hibát vétettek a vasiak ezt pedig kihasználva a Kaposvár már 2:0-ra vezetett. Az utolsó szett közepéig úgy tűnt szépít Leiszt Máté csapata, azonban pár figyelmetlenség elég volt ahhoz, hogy a vendégek magukhoz ragadják az előnyt, amit már ki sem engedtek a kezükből. Haladás - Kaposvár 0:3.

Leiszt Máté - vezetőedző, Hungast-Haladás
"A Kaposvár, amit játszott, igazából arra készültünk. A mérkőzés jó részében nem volt meg a kellő fegyelem a pályán, a taktikai fegyelem, és a megfelelő agresszivitás. Nagyon sokat hibáztunk, nyitást főleg és támadás-befejezéseknél is nem volt meg a kellő agresszivitás, amit kértem a lányoktól."

A szombathelyi lányok legközelebb október 25-én, pénteken lépnek pályára bajnoki mérkőzésen a Jászberény otthonában.