Hírek

A Király visszatért és diadalmaskodott

2012. július 23., 17:17

Küzdelmes mérkőzésen 1:0 arányú vereséget szenvedett a Haladás labdarúgócsapata az 1860 München együttesétől. A Rohonci úti stadionban lejátszott találkozón a német másodosztályú  gárda kapuját Király Gábor védte.

A Király visszatért és diadalmaskodott

A Haladás közel 4 ezer néző fogadta Szombathelyen a Király Gáborral pályára lépő 1860 München együttesét. A vasi drukkerek nagy bánatára a német csapat  kezdte jobban a mérkőzést. A 34. percben Blanco ziccerénél még óriási bravúrral  Rózsa szögletre tudott hárítani, ám a sarokrúgás után Lauth 17 méterről hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba.

Király Gábor -l abdarúgó, 1860 München
"Furcsa érzés volt, de amikor elkezdődött a mérkőzés, akkor egyértelmű, hogy a mérkőzésre koncentráltam. Próbáltam a csapatnak segíteni, irányítani. Igazából a feladatot akartam ellátni. Örülök, hogy győztünk."

A találkozó második félidejében a Haladás mindent megtett az egyenlítés érdekében, ám Király Gábor eszén nem tudtak túljárni a vasi játékosok: többször is nagyot védett a válogatott hálóőr. Tóth Péter fejesénél pedig a szerencse is a német csapattal volt, ugyanis a labda csak néhány centiméterrel kerülte el a kapujukat.

Artner Tamás - vezetőedző, Haladás Sopron Bank
"Gratulálok az ellenfélnek, megnyerték a mérkőzést. Ha a mérkőzés egészét nézem, akkor egy jó csapat ellen nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki. Ha nem a Gabi véd a másik kapuban, akkor lehet, hogy nem 1:0 az eredmény. Olyanokat védett, ami egy gyengébb képességű kapusnál lehet, hogy bemennek."

A Haladás a vereség ellenére nem vallott szégyent a német csapat ellen. A közönség a derbi után hosszasan ünnepelte a szombathelyi játékosokat és természetesen Király Gábort. A vasi zöld-fehérek pénteken már bajnoki meccsen fogadják az Eger csapatát.