MNB - 2
MNB

Hírek

A kormánybiztos is bejárta a Haladás-pályát

2013. szeptember 12., 18:09

2-3 hét múlva a kormány elé kerül a Haladás-pálya átalakításáról szóló tervezet, mondta Szombathelyen Vígh László kormánybiztos. A pénz, az akarat megvan, hogy egy 21. századi, korszerű sportkomplexuma legyen a városnak, hangzott el a létesítmény bejárásán.

A kormánybiztos is bejárta a Haladás-pályát

Néhány héttel ezelőtt jelentette be Hende Csaba honvédelmi miniszter, hogy a kormány támogatja a Haladás-sportkomplexum fejlesztését. 9.6 milliárd forint áll erre rendelkezésre. Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekért felelős kormánybiztos a honvédelmi miniszter és a polgármester társaságában bejárta a komplexumot. Mint az ezt követő sajtótájékoztatón elmondta: a szombathelyi létesítményen is látszik, hogy megépítése óta jelentősebb pénzt nem tudtak a fejlesztésre áldozni. Hasonló állapotban van az ország több létesítménye is. Többek között ezért döntött a kormány a rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb sportfejlesztési programjáról. 

Vígh László, kormánybiztos
Egyrészt azért mert lepusztultak. Másrészt egy nagyon nagy háborúban vagyunk a számítógéppel és az összes többi olyan eszközzel ami a gyerekeinket a szobában tartja és nem a sportpályán. Ebben a háborúban nem lehet egy lepusztult létesítménnyel beleindulni, új létesítményeket kell építenünk, teremtenünk.

Az előkészítő munka megindult. A szakosztályok írásban már jelezték igényeiket, mondta Hende Csaba. Időközben a Magyar Vívószövetség és a Magyar Asztalitenisz Szövetség is jelezte: regionális, utánpótlás centrumot hoznának Szombathelyen létre. A tervek szerint a beruházás megvalósítására projektcéget hoznak létre. 

Hende Csaba, honvédelmi miniszter
Mindenkinek szól a beruházás. Szól az egész városnak. Éppen ezért az egész folyamatban a városé lesz a döntő, a kulcsszerep.

Az elmúlt 20 évben nem volt ilyen nagyszabású fejlesztés Szombathelyen, mondta a polgármester. Az építkezésről lakossági fórumot is tartanak majd.

Puskás Tivadar, polgármester
A Haladás-stadion átalakítása ez egy városrésznek az átalakítását jelenti. Ez azt jelenti, hogy ez  a környék, ez átalakul, megújul.

A következő hetekben tovább folytatódnak az egyeztetések a beruházásról. Az ennek alapján kidolgozott program 2-3 hét múlva kerül a kormány elé.