MNB
MNB - 2

Hírek

A Körmend bevette az Arena Savaria-t

2019. március 18., 13:04

Elveszítette hazai veretlenségét a Falco-Vulcano Energia KC élvonalbeli kosárlabdacsapata. A szombathelyiek remek kezdés után 76:68-ra kaptak ki a megyei rivális Körmend együttesétől az Aréna Savariában.

A Körmend bevette az Arena Savaria-t

Álomszerűen kezdődött a Falco számára a megyei kosárlabdarangadó, ugyanis a derbi 5. percében már 17:0-ra vezettek a sárga-feketék. Ezt követően picit elakadt Govensék szekere, ám az első kis szünetben még így is 14 ponttal ők jártak előrébb. A második etapban viszont óriásit változott a játék képe. A körmendiek szép lassan elkezdték lefaragni tetemes hátrányukat és ez olyan jól sikerült nekik, hogy félidőben már ők vezettek 34:28-ra. Térfélcserét követően is a Rába-partiak diktálták a tempót és a 25. percben már több mint 10 pont volt az előnyük. Ebből pedig nyolcat meg is tudtak tartani az összecsapás végéig, így 76:68-ra ők nyerték meg a telt ház előtt lejátszott összecsapást.

Váradi Benedek - csapatkapitány, Falco-Vulcano Energia KC
“Gratulálok a Körmendnek, megérdemelten nyertek, csapatként játszottak. Mi is küzdöttünk minden labdáért, de ma sajnos ennyire volt elég: 68 pontot dobtunk, ez nagyon kevés itt hazai pályán. Át kell beszélnünk a dolgokat. Elkezdődik a szerda-szombati ritmus és mennünk kell tovább.”

A Körmend hihetetlenül gyengén kezdte a mérkőzést. A vendégek percekig nem tudtak betalálni a Falco gyűrűjébe, emellett pedig szinte minden hazai támadásból kosarat kaptak. A második negyedben viszont óriási mértékben keményítettek a védekezésükön. Ebben a 10 percben csupán négy pontot kaptak, amivel meg is alapozták győzelmüket.

Ferencz Csaba - csapatkapitány, Egis Körmend
“Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Így nem szabad mérkőzést elkezdeni. De utána rendeztük a sorokat és egy brutális védekezéssel vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Ezzel nyertük meg a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy minden dícséretet megérdemelünk, mert ma nyújtottuk a legjobbat védekezés címszó alatt.”

A Körmend győzelmének köszönhetően maradt a tabella második helyén, ahogy a vesztes Falco is a negyediken. A szombathelyiek legközelebb szerdán lépnek pályára bajnoki mérkőzésen, még pedig a nyolcadik Kecskemét otthonában.