Hírek

A Körmend búcsúztatta a Falco-t a Magyar Kupában

2017. február 17., 16:32

Nem jutott be a Magyar Kupában a legjobb négy közé a Falco-Vulcano Energia KC kosárlabdacsapata. A szombathelyiek rendkívül gyenge játékot bemutatva 83:66-ra kaptak ki a Körmend elleni negyeddöntőben.

A Körmend búcsúztatta a Falco-t a Magyar Kupában

Hónapok óta nem tapasztalt zsenge teljesítménnyel rukkolt ki a Falco kosárcsapata a Körmend elleni derbi első negyedében. A sárga-feketék úgy kerültek kilencpontos hátrányba, hogy szinte csak büntetőből találtak be a gyűrűbe. A szombathelyiek vesszőfutása a második etapban is folytatódott, így pedig a nagyszünetben már 38:24-re vezettek a rendkívül taktikusan játszó Rába-partiak. A harmadik 10 percet ugyan egy két ponttal  megnyerték Szrecsko Szekulovics tanítványai, ám ez még véletlenül sem jelentette azt, hogy vissza tudtak volna jönni a mérkőzésbe. Ezt pedig a zárónegyed fényesen igazolta is. Az erősen tartalékos összeállításban szereplő Egis Körmend végül úgy nyerte meg 83:66-ra a találkozót, hogy a végén már szinte a serdülők is pályára léphettek a címvédő piros-fekete alakulatban. A Rába-partiaknál nagyon sok jó teljesítmény akadt, ezzel szemben a szombathelyieknél csak Govens és a Csorvásival nagyot harcoló Zsigeranovics nyújtott az átlagosnál picit jobb produkciót.

Csorvási Milán - kosárlabdázó, Egis Körmend
“Nehéz volt ellene, hiszen szép nagy darab srác. Úgy gondolom, hogy az egész csapatvédekezésünk jól működött. Mind a kettő-kettő, mind pedig az egy-egy elleni játékunk. Persze mi is hibáztunk, de azokat ki kell javítanunk, mert szereintem ez kevés lesz a Fehérvár ellen.”

A Falco számára véget értek a Magyar Kupa küzdelmei. A továbbjutó  Körmend a legjobb négy között az Alba Fehérvár együttesével találkozik. A másik ágon Tisza-parti csúcstalálkozót rendeznek, ugyanis a bajnoki címvédő Szolnok a Szeged gárdájával meccsel majd a döntőbe jutásért.