Hírek

A környék nyugalmát féltik a Farkas Károly utcai lakók

2019. május 21., 14:15

Több mint fél évszázadon át sportpályaként működött az arborétum melletti, Farkas Károly utcai telek. Az utóbbi években lakóövezetté minősítették a területet, amely most gazdát cserél. Az önkormányzat ennek kapcsán lemondott elővásárlási jogáról, a szomszédok komoly beruházásra számítanak.

A környék nyugalmát féltik a Farkas Károly utcai lakók

A környék nyugalmát féltik a Farkas Károly utcai lakók. Az április végi közgyűlésen lemondott az önkormányzat az arborétum melletti, egykori Spartacus Styl sportpálya területére vonatkozó elővásárlási jogáról, emiatt a jövőben nem lesz rálátása a rendezési tervben lakóövezetnek minősülő telkek hasznosítására.

“Azt az elsőt tudom, a 2016/6-osra építenek”

A szomszédban élők lakópark építését sejtik.

Sámson Andrea
“A híresztelések, mendemondák szerint - mert tájékoztatót nem kaptunk - öt háztömb épül fel, tömbönként húsz lakással, erre a 2400 négyzetméteres területre. Ez mindenképpen terheli a környezetet, a környezetünkben lakók életét.”

A környező utcák már most is nehezen járhatóak, ezért egy esetleges beépítés után várhatóan komoly fejlesztésekre lesz szükség. Az itt élők azt szerették volna, ha az önkormányzat inkább megvásárolja a pályát.

Horváth Gábor
“Ami 65 millió forint lett volna, de ezzel a 65 millió forinttal nem fogja igazából megúszni az önkormányzat, mert itt amit közművekben, infrastruktúrában és egyébben be kell fektetnie, az ennek szerintem lényegesen a többszöröse lesz.”

Jobb- és baloldali képviselők szinte egyhangúlag mondtak le a volt sportpályáról.

Koczka Tibor - önkormányzati képviselő, alpolgármester
“Meg kellett nézni, hogy mire mennyi pénze van a városunknak, illetve hogy mire tudná használni még ezt a területet. Én úgy gondolom, hogy abban a tekintetben, hogy az elővásárlási jogáról a város lemondott, hiszen azt hiszem 30 napon belül ki kellett volna fizetni ezt a 65 millió forintot, ez a jelenlegi helyzetben nagyon mást nem tudott dönteni az önkormányzat. A felelős döntést csak így tudta meghozni.”

A telekszomszédok értesítést kapnak arról, ha a területen építkezés történik. Annak eléréséhez, hogy ez lehetőleg ne zavarja az utcabelieket, a körzet önkormányzati képviselője a közbenjárását is felajánlotta.