Hírek

A közgyűlés döntéseiről sajtótájékoztatón számoltak be az önkormányzati tisztviselők

2011. október 27., 17:13

Marton Zsolt és Lazáry Viktor a Paragvári Utcai Általtalános Iskola rendkívüli tanrendjéről, a mozi technikai fejlesztéséről is beszélt. Az LMP képviselője, Horváth Zoltán is tartott sajtótájékoztatót, melyen elmondta, hogy ellenzéki képviselők újból kezdeményezik a rendkívüli közgyűlés összehívását a közös fenntartású intézmények sorsának meghatározásáról.

A közgyűlés döntéseiről sajtótájékoztatón számoltak be  az önkormányzati tisztviselők
A kormány, figyelmen kívül hagyva önkormányzatiság alapelveit,  elveszi a megyéktől  a teljes intézményhálózatukat- kezdte sajtótájékoztatóját Horváth Zoltán. Az ellenzék ezért kezdeményezte: rendkívüli ülésen vizsgálják felül, hogy a közös fenntartású intézmények közül melyeket vehetné át a város. Mivel a testület mégsem vette napirendre a kérdést, újból kérik majd a rendkívüli közgyűlés összehívását. Az LMP képviselője nem tartja indokoltnak kulturális és sportbizottság létszámának bővítését, illetve az ISEUM vezetői pályázatának kiírását, amíg nincs kulturális koncepció. Ugyanakkor nehezményezi a nem városi tulajdonú Gothard- obszervatórium 10 millió forintos támogatását és azt, hogy az ellenzék nem delegálhat tagot a szociális forrásközpont újonnan létrehozott alapítványába.

Marton Zsolt elmondta: a közgyűlés döntött arról, hogy a közös fenntartású intézmények és a Markusovszky kórház vonatkozásában az önkormányzat leltárt készít a város vagyonáról. Úgy fogalmazott, ez elmaradt az elmúlt 20 évben. Az alpolgármester beszélt arról is, hogy a Paragvári iskolában a március elején induló 220 millió forintos felújítás miatt változik a tanév rendje. Lazáry Viktor ismertette, hogy az önkormányzat támogatja az Agora Savaria Filmszínház technikai korszerűsítését. Digitális eszközök beszerzésével 3D-s filmek vetítésére, és akár operaelőadások közvetítésére is alkalmasá válik a belvárosi  mozi. Ha sikeresek lesznek a minisztériumi pályázatok,  már a jövő év elejére megvalósulhat a fejlesztés. Az alpolgálmester elmondta azt is, hogy  a zártülésen megerősítették tisztségében a Savaria Turizmus kft., valamint a parkfenntartó cég ügyvezető igazgatóját.