MNB
MNB - 2

Hírek

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség vezetősége látogatott el a Savaria Egyetemi Központba

2013. március 07., 17:33

A sportvezetők szombathelyi  megbeszéléseinek legfontosabb témája a Hajós Alfréd Terv volt. 

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség vezetősége látogatott el a Savaria Egyetemi Központba

Nem rég tartott tisztújító közgyűlést a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség. A grémium Kiss Ádámot választotta meg elnöknek, Székely Mózest pedig főtitkárnak. A két sportvezető egyik első útja Szombathelyre, a Savaria Egyetemi Központba vezetett, ezzel is elismerve azt a munkát, ami a vasi megyeszékhely felsőoktatási intézményében folyik.

Kiss Ádám elnök, Magyar Egyetemi-Főiskolai  Sportszövetség
"Tudjuk, hogy a Savaria Egyetemi Központban komoly sportélet van. Milyen kiváló emberek vezetik itt a sportot. Gál László igazgató úr a régi ismerősöm és nagyon jól tudom, hogy milyen teljesítménye van ezen a téren."

A sportvezetők tárgyalásainak középpontjában az a Hajós Alfréd Terv állt, melyen keresztül  közel kétmillárd forint áramlik majd az egyetemi és főiskolai sportba. Az egyik legjelentősebb célként azt fogalmazták meg, hogy Magyarország pályázza meg az 2019-es Universiade megrendezését.

Gál László ügyvezető elnök, Szombathelyi Egyetemi SE
"Az egésznek az a lényege, hogy új szakaszába lépett az Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség működése. Lehetőségei, szándékai is. Hiszen a Magyar Olimpiai Bizottság egy tagozataként jó lehetőséghez jutott."

A Hajós Alfréd Terv alapján komoly infrastruktúra fejlesztésekre van lehetőség a felsőoktatási intézményekben. A Savaria Egyetemi Központban azonban inkább a sporthoz kapcsolódó  tárgyi eszközök pótlását, megújítását tartják időszerűnek. Szerencsére erre is meglesz majd a lehetőség, az anyagi háttér.