MNB - 2
MNB

Hírek

A májusi közgyűlés előzetese

2012. május 30., 17:39

Költségvetés-módosítás, pályázatokon való részvétel, nevelőszülői hálózat-fejlesztés - többek között ezek a témák szerepelnek a májusi közgyűlés nyilvános ülésének napirendjén. A Weöres Sándor Színház igazgatói pályázatáról zárt ülésen döntenek a városatyák. A csütörtökön délelőtt 9 órakor kezdődő tanácskozást ezúttal is élőben kísérhetik figyelemmel a Szombathelyi Televízió internetes oldalán.

A májusi közgyűlés előzetese

25 napirendi pontot nyilvános, négyet zárt ülésen tárgyal a képviselő testület. Az időközben bekövetkezett változások és átcsoportosítások miatt módosítják az idei költségvetést. Az előterjesztés kiadási oldalon 300 millió forintos zárolást irányoz elő.
A szabálysértési törvény változásai miatt hatályon kívül helyeznek több önkormányzati rendeletet, és várhatóan megszületik a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásról szóló helyi jogszabály. Ilyennek minősül például a közterületi alkoholfogyasztás, a csendháborítás, a zöldterületen parkolás és az állattartási szabályok megszegése.
Pályázik a város az Idősbarát Önkormányzat Díjra, a közforgalmú közlekedésre adható állami támogatásra és óvodafejlesztésre is. Utóbbiba hat szombathelyi óvodát vonnának be, egyenként ötmillió forintot lehet nyerni eszközbeszerzésre önerő nélkül.
A Vas Megyei Intézményfenntartó Központ a város segítségét kéri a nevelőszülői hálózat fejlesztéséhez. A tervezet szerint az önkormányzat bérlakást és több mint egymillió forint támogatást biztosítana a nevelőszülőknek.
A képviselők elfogadják a drogellenes stratégia idei cselekvési tervét, és meghatározzák a jövő tanévre vonatkozó óvodai csoport- és iskolai osztálylétszámokat.
Várhatóan döntenek a Nyitra Utcai ÁMK általakításáról. Az intézmény az Oladi ÁMK-ba integrálódik, a Vadvirág óvoda pedig városi fenntartásban marad.
Jóváhagyják az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Savaria Szimfonikus Zenekar közötti közszolgáltatási szerződést. Ez a feltétele annak, hogy a zenekart a nemzeti előadó-művészeti szervezetek közé sorolják, ami többletforrást jelentene.
Zárt ülésen megválasztják a Weöres Sándor Színház igazgatóját. Korábban a három pályázat közül Jordán Tamás beadványát támogatta az e célra összeállt szakmai bizottság.