MNB
MNB - 2

Hírek

A márciusi közgyűlés elé

2012. március 28., 17:16

Önhiki pályázatról, a városligeti sportpálya felújításáról, a tervezett biomassza erőműről és a MÁV-ingatlanok ingyenes átvételéről is tárgyal a márciusi közgyűlés. 32 napirendről nyilvános ülésen határoznak, további négyet zárt ülésen vitatnak meg a képviselők. A csütörtökön délelőtt 9 órakor kezdődő tanácskozásról ezúttal is élő közvetítést láthatnak a Szombathelyi Televízió internetes oldalán.

A márciusi közgyűlés elé

Kérelmet nyújt be a város az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok 2012. évi támogatására, amelyhez közgyűlési jóváhagyás kell - ez az első napirend témája. Beszámoló hangzik el az időskorúak helyzetéről és a gyermekvédelmi feladatellátásról.
20 millió forintos keretre pályázna az önkormányzat, amelyből a városligeti sportpályát korszerűsítenék.
Tárgyalják a mezei őrszolgálatról szóló javaslatot is. A négy fős szolgálat dolga lenne a városkörnyéki termőföldek, haszonállatok és mezőgazdasági eszközök védelme.
Vas Megyei Területfejlesztési Konzultációs Fórumot hoz létre a megyei és a városi közgyűlés, ez a testület előzetesen állást foglal majd a megyegyűlés területfejlesztést érintő napirendjeivel kapcsolatban.
Várhatóan bejelenti ingényét a város a MÁV ingatlanok ingyenes átvételére. Egy jogszabály ugyanis lehetővé teszi, hogy ha azok állami tulajdonba kerülnek, térítésmentesen önkormányzati tulajdonba adhatók.
A napirendek között szerepel a Vasi Volán veszteségpótlása, a távhőszolgáltató és a SZOVA kapcsolatának rendezése, valamint a Csónakázó-tó környezetének felújításával kapcsolatos beszámoló. Tárgyalnak a készülő biomassza erőműről és önkormányzati ingatlanok eladásáról.
A közgyűlés hatályon kívül helyezi a víz- és csatornadíjakról szóló, a távhő és a tömegközlekedés árát megállapító rendeletet, mert az árképzésről immár magasabb szintű jogszabály, törvény rendelkezik.
Zárt ülésen többek között a PRENOR-ban lévő önkormányzati üzletrész értékesítéséről, és kuratóriumi tagok megválasztásáról döntenek.