MNB
MNB - 2

Hírek

A második helyen zárta az Aligátor Kupa küzdelmeit a házigazda AVUS

2018. szeptember 18., 14:49

A szombathelyiek két mérkőzésüket megnyerték, és csupán a későbbi tornagyőztes Honvéd együttesétől kaptak ki.

A második helyen zárta az Aligátor Kupa küzdelmeit a házigazda AVUS

Egy sima vereséggel kezdte a III. Aligátor Kupát a rendező AVUS csapata: a szombathelyiek 16:8-ra kaptak ki a Honvéd együttesétől. Ezt követően viszont magukra találtak Matajsz Márk tanítványai, akik előbb az UVSE gárdáját győzték le 12:6-ra, majd pedig a Pécsi VSK legénységét gyűrték le nagy csatában 9:8-ra.

Matajsz Márk - vezetőedző, AVUS
“Először is gratulálok a csapatomnak, maximálisan elégedett vagyok a játékkal, amit mutattak. Engem is meglepett. Nyilván az eredmény másodlagos volt. Nagyon tetszett, hogy egymásért tudtak küzdeni. A védekezés nagyon jó volt mind a három mérkőzésen. Voltak persze rosszabb periódusok is a meccseken, de ezeket majd megnézzük videón és kijavítjuk.”

A szombathelyi csapat egy hosszú, fárasztó felkészülési időszak vége felé szerepelt a tornán. Ehhez képest a gárda kifejezetten jó benyomást keltett, a játékoson egyáltalán nem látszott a fizikai fáradtság. Ez pedig kifejezetten biztató a közelgő bajnoki rajt előtt.

Garancsy András - vízilabdázó, AVUS
“Abszolút munkából jöttünk erre a felkészülési tornára. A héten azért könnyebb edzéseink voltak, de azért nem voltunk teljesen pihentek. Viszoont ez volt a cél: elfáradjunk, játsszunk pár jó meccset. Abszolút jó volt.”

Az erőfelmérőn a vasiak új csapatkapitányt avattak. A játékosok szavazatai alapján ezentúl Horváth Alex helyett Kiss Csaba viseli majd a képzeletbeli karszalagot.

Kiss Csaba - csapatkapitány, AVUS
“A csapatkapitánynak hatalmas a felelőssége. Nagy változást ez szerintem nem fog hozni. Eddig is ha láttam valami problémát, igyekeztem közölni. Gyorsan orvosolni. Annyi lesz a lényegi változás, hogy bemutatásnál én állok majd a játékvezető mellett, és nem az Alex.”

A III. Aligátor Kupát végül 100 százalékos teljesítménnyel a Honvéd csapata nyerte. A hat pontot gyűjtő AVUS lett a második, a hármat szerző PVSK pedig a harmadik. A UVSE három vereségének köszönhetően az utolsó pozícióban zárt.