Hírek

A másodosztályú bajnokság döntőjére készül a Szombathely Crushers

2019. július 12., 13:40

Szombaton eldől, ki emelheti magasba a másodosztályú amerikaifutball-bajnokság trófeáját. A Szombathely Crushers az Eger Heroes csapatával csap össze a döntőben az SZSE pályán. Az alapszakaszban és az elődöntőkben mutatott teljesítményük alapján kétségkívül a két legjobb Divízió I-es együttes feszül majd egymásnak.

A másodosztályú bajnokság döntőjére készül a Szombathely Crushers

Csatakiáltás edzés előtt - már a hétközi tréningen ezer fokon égtek a Crushers játékosai, akik történelmi tettre készülnek a hétvégén. A szombathelyi amerikaifoci-csapat a tavalyi szezont követően idén is döntőbe verekedte magát.

Rozmann Ferenc - offense fal, Szombathely Crushers
"Ez számunkra óriási élmény, hogy újra veretlenül jutottunk el idáig, bár azt mondom ez a szezon sokkal nehezebb volt, mint a tavalyi, sokkal keményebb ellenfelek voltak. Az elődöntőben nagyon megszenvedtünk, de aztán végülis sima lett a vége."

Akárcsak a Crushers, az egriek is rendkívül meggyőző teljesítménnyel, veretlenül zárták az alapszakaszt, és az elődöntőben sem okozott számukra különösebb problémát a Dunaújváros csapata.

Rozmann Gábor - linebacker, Szombathely Crushers
"Arra számítunk, hogy a támadósoruk nehezebb, egy picit kellemetlenebb focit, kellemetlen, de okos, taktikus focit játszanak, nagyon sokfajta playjel dolgoznak, ez megzavarhatja a gyengébb védelmeket, talán mi erre felkészültünk, próbálunk minden erőnkkel arra koncentrálni, hogy minden lehetséges szituációra ott legyünk és fejben meg tudjuk csinálni azokat a dolgokat, amire szükség van a győzelemhez."

A Powerade Pannon Bowl-kupa döntőjének szombaton 15 órától a kórházzal szemközti SZSE pálya ad otthont.