Hírek

A meccs végén kapott ki a Hali az Újpesttől

2017. május 23., 14:53

A mérkőzés hajrájában kapott gólnak köszönhetően 2:1 arányú vereséget szenvedett az Újpest otthonában a Haladás labdarúgócsapata. A szombathelyiek a fiaskó ellenére továbbra is a nagyon előkelő hatodik helyen állnak.

A meccs végén kapott ki a Hali az Újpesttől

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában az Újpest otthonában lépett pályára a Haladás. A találkozót egy szombathelyi ziccer vezette be, de Williams fejesét Balajcza védeni tudta. A 21. percben viszont Király tehetetlennek bizonyult Balogh pontos lövésével szemben. A vasiak egyenlítő találatára egészen a 70. percig kellett várni, amikor Williams értékesítette a Halmosi által kiharcolt 11-est. A derbi a 86. percben dőlt el: Bardhi szabadrúgásból vette be Király kapuját, és ezzel be is állította a 2.1-es végeredményt.

Mészöly Géza - vezetőedző, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“Amit a második félidőben láttam játékot, az nagyon biztató és jó volt látni, hogy ennyire tudunk dominálni egy Újpest otthonában ennyire élvezték a játékot a srácok. Viszont ezért nagy hiba, hogy a sorfal között megy el a labda és elhúzza egyik játékosunk a fejét.”

A találkozót az újpestiek egy kifejezetten szerencsés góllal nyerték meg, ugyanis ha a szombathelyiek sorfala nem rebben szét, akkor valószínűleg elakad bennük a labda. Ettől függetlenül a fővárosiak nem érdemtelenül nyerték meg a számukra rendkívül fontos  mérkőzést.

Nebojsa Vignjevics - vezetőedző, Újpest FC
“Hetek óta arról beszél mindenki, hogy kieshet az Újpest. Ez plussz nyomást helyezett a játékosokra. De ennek ellenére is nyertek. Ezért különösen büszke vagyok a srácokra.”

A Haladás veresége ellenére továbbra is a bajnoki tabella nagyon előkelő hatodik helyén áll. A szombathelyiek az utolsó fordulóban a már kiesett Gyirmót együttesét fogadják Sopronban.