MNB - 2
MNB

Hírek

A megye gasztrotérképére is rákerülhet a bükfürdői termelői piac

2019. május 04., 15:23

A piac amellett, hogy kiszolgálja a környéken élők igényeit, turisztikai attrakció is egyben. Idén a gasztronómiai élmények mellett már élőzene is szórakoztatja a kikapcsolódni vágyókat minden pénteken.

A megye gasztrotérképére is rákerülhet a bükfürdői termelői piac

Zenével és tánccal indult a szezon, 5. alkalommal nyitott meg Bükfürdőn a termelői piac. Mézek, savanyúságok, rétesek, valamint többek között kolbászok és sonkák ínycsiklandó illata vonzza mostantól minden pénteken az érdeklődőket.

Kovács György
Háztáji és olyan ízek, amelyek régiek. Sajnos, a boltban nem kaphatók. 19.34

Sokan rendszeres vásárlói a piacnak, amely baráti találkozók helyszíne és turisztikai látványosság is. Bükfürdőn évente 850 ezer éjszakát töltenek a vendégek, átlagosan 3-5 napig maradnak.

Pálffy Tamás – TDM menedzser, Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület
Az ilyen rendezvények, mint a termelői piac, segít abban, hogy minél több élményt kapjon a vendég egy ilyen desztinációban, ösztönzi, hogy akár még egy napra foglaljon akár abban az évben, akár jövőre. 24.36

A bükfürdői piacon a település és 40 km-es körzetének termelői, kézművesei kínálják portékáikat. Szombathelyről is egyre több az árus itt.

Tali Julianna - kézműves
Teljesen kezdő vagyok még. Egy éve vagyok nyugdíjas, és úgy gondoltam, hogy szórakozásnak, időtöltésnek, nyugdíj-kiegészítésnek belefogok ebbe a hobbiba, amit már gyakorlatilag elég régóta űzök, a foltvarrást. Ennek egy vadhajtása a táskavarrás. 11.51

A piacon csak kiváló minőségű termék kapható, ezt a szervezők egy védjeggyel garantálják.

Spilenberg Andrea – elnök, Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület
A tavalyi évben létrehoztunk egy márkavédjegyet, a Bükfürdői Esszenciát, amivel pont ezt szeretnénk hangsúlyozni mindenki számára, aki ezeket a termékeket megvásárolják, hogy egy állandó minőséget tudnak itt hétről hétre kapni, 22.25

Az ünnepélyes megnyitón Vas Megyei Közgyűlés alelnöke elmondta, a piac nagyban segíti a programturizmust, így hamarosan felkerülhet a megye gasztrotérképére.

Kondora Bálint – alelnök, Vas Megyei Közgyűlés
A terveink között szerepel, hosszabb távon, hogy a helyi kistermelőket, akik valamilyen különleges, izgalmas terméket állítanak elő, őket is erre a térképre, a következő kiadásokra majd rávezessük. 2.30

A turisztikai élményt nyújtó, közösségi térként is működő piac folyamatosan fejlődik, bővül a kínálat, a hangulatról pedig szombathelyi harmonikás gondoskodik.