Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

A megyei önkormányzat idei költségvetéséről is tárgyaltak a Megyeházán

Adásban volt: 2012. február 17.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A közgyűlésen szó volt a pályázati forrásokról, a nemzetközi kapcsolatokról és az új területfejlesztési feladatkörökről is. A költségvetést - a kritikák ellenére - végül elfogadta a közgyűlés. Az ülésen megszavazták a képviselők költségtérítésének 50 %-os csökkentését is.

A Megyeházán tartott közgyűlésen néhány képviselő elfogadhatatlannak nevezte a Vas Megyei Önkormányzat ez évi költségvetését, valamint bírálták az önkormányzatot is érintő változásokat is. Végül 10 igen és 4 nem mellett fogadták el az idei költségvetést.

Kovács Ferenc, elnök, Vas Megyei Közgyűlés
"Vas megyei közgyűlés gyakorlatilag 216 millió forint direkt költségvetési támogatásból tud gazdálkodni. Melyet kiegészíthetünk esetleg pályázatokon nyert pénzekkel. Miért szükséges hogy a pályázatokon beszélt pénzekről beszéljünk? Ugyanis rengeteg nemzetközi kapcsolaton keresztüli ügyben vagyunk benne, amelyek mellett sok-sok pályázatunk van."

Az elnök szerint pályázati pénzekkel együtt körülbelül 800 millió forintból tud gazdálkodni a megyei közgyűlés. A közgyűlésen többek között tárgyaltak a tavalyi nemzetközi kapcsolatokat érintő munkáról is, melynek koncepcióján és az együttműködési hálózaton idén sem kívánnak változtatni. Az ülésen az összes napirendi pontot elfogadták. A megyei önkormányzat a közelmúlt változásai miatt átalakította a bizottsági struktúráját.

Kovács Ferenc, elnök, Vas Megyei Közgyűlés
"Gyakorlatilag négy bizottságunk lesz, amelíyből három közvetlenül a megyében lévő dolgoknak a működését, a területfejelsztését képviseli, illetve kezeli. És van egy, a rendészeti szakbizottságunk, amely tagsága a rendészet területén Vas megyében léő szervezeteknek a vezetőiből áll össze."

A másik három bizottság a pénzügyi és ügyrendi, a területfejlesztési, valamint a civil kapcsolatokat átölelő és turisztikai feladatokkal foglalkozik. Az is változott, hogy a jövőben nem lehet külsős tagja a bizottságoknak, csak közgyűlési tagok tölthetik be ezeket a posztokat. A képviselőknek pedig 50%-al csökkentették a költségtérítését.

2012. február 17.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében