Hírek

A nagy sikerre való tekintettel idén is folytatódik a Falco iskola programja

2024. február 01., 15:02

A nagy sikerre való tekintettel idén is folytatódik a Falco iskola programja. A rendhagyó órákon a gyerekek a profi kosárlabdázók vezetésével, játékos formában sajátíthatják el a sportág alapjait. Az idei első állomás a Gothard Jenő Általános Iskolában volt.

A nagy sikerre való tekintettel idén is folytatódik a Falco iskola programja

Nemcsak a bajnokságban és a Magyar Kupában, hanem a szombathelyi iskolákban is rendszeresen pályára lépnek a Falco kosárlabda csapatának játékosai. A tavalyi nagy sikerű program idén még színesebb programokkal és kibővített repertoárral folytatódik.

Tóth Dávid - kommunikációs munkatárs, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Ugye, amikor elkezdtük az iskola programot, hogy elkezdjük látogatni az iskolásokat, az volt az elsődleges cél, hogy találkozzanak a gyerekek a személyesen is a játékosainkkal és megismerjék, hogy ők nemcsak egy óriások, hanem ugyanúgy hús-vér emberek, kedvesek és ezt akarjuk folytatni, ezt szeretnénk folytatni az idei évben is.

Az új évben először a Gothard-iskolában vendégeskedtek a játékosok: rendhagyó testnevelés órán vehettek részt a gyerekek. Az intézmény jó kapcsolatot ápol a csapattal.

Nagyné Tancsics Ildikó - igazgató, Gothard Jenő Általános Iskola

A Gothard Jenő Általános Iskola egy sportos iskola, mi nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekeink naponta sportoljanak. Nagyon sokféle sportág közül válszathatnak és ez egy új lehetőség a kosárlabda megismerése a gyerekek számára. Jó kapcsolatokat ápolunk a sportegyesületekkel - kimondottan a falco kosárlabda csapatával is - már nem először vannak itt, intézményünkben. Azért, hogy a sportágat népszerűsítsék és a gyermekek aktív sportolóvá váljanak.

A testnevelés órán Keller Ákos segítségével a pozíciós játékkal ismerkedtek a diákok - fogócska formában, Kovács Benedekkel a pontszerzést, Tóth Dáviddal a labdavezetést, Tanoh Dez Andrással pedig a pontos átadást gyakorolhatták.

Tanoh Dez András - játékos, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Én nagyon élveztem személy szerint. Mindig jó eljönni ilyen kis programokra, mindig amikor a Sisak ír, hogy esetleg van-e időnk, akkor mindig azt mondjuk, hogy persze ráérünk, hiszen a gyerekeknek is jó, meg igazából mi is jól érezzük magunkat.

A rendhagyó látogatás Matthew Tiby angol óráját követően dedikálással ért véget.