Hírek

A negyeddöntő második meccsét is simán hozta a Falco

2021. április 22., 13:52

A sárga-feketék a hazai győzelem után idegenben is magabiztosan nyertek, így 2-0-ra vezetnek az Egis Körmend elleni párharcban.

 

A negyeddöntő második meccsét is simán hozta a Falco

A Falco hazai sikere után Körmenden rendezték a Vas megyei negyeddöntő párharc második felvonását a kosárlabda NB I-ben. A találkozó első perceiben nem igazán remekeltek a csapatok, nehezen találtak kosárba, de aztán hamar elkapta a fonalat a Falco. Perl Zoltán könnyű betörése után elhúztak nyolccal a sárga-feketék, 14-6-nál azonnal időt is kért a Körmend. A folytatásban próbáltak zárkózni a hazaiak, de Benke már az első negyedben elsüllyesztett négy triplát, így nem tudtak közelebb jönni.

A második etap elején Anderson szép megmozdulásával a lélektanilag fontos tízpontos különbséget is átlépte a Falco, majd Barac ziccere után még nagyobbra nyílt az olló, 19-32-nél újra időt kért az MTE. A szombathelyiek a játék minden elemében jobbak voltak fehérmezes riválisuknál, Barac szenzációs kosarával magabiztosan őrizték a kiharcolt előnyüket. Taylor látványos zsákolása zárta a negyedet, amivel 10 pontra zárkózott a Körmend, a nagyszünetben 34-44-et mutatott az eredményjelző.

A fordulás után Thames trojkájával feljött hétre a Körmend, de a szombathelyiek nem ijedtek meg, gyorsan magukra találtak, Keller zsákolásával hamar vissza is állt a 10 pontos Falco-vezetés. A körmendiek játékából hiányzott az átütőerő, így ezen a mérkőzésen sem tudták megnehezíteni a Falco dolgát, a harmadik negyed végén már 15 egység volt a különbség, így tulajdonképpen el is dőlt a találkozó. Az edzőmeccs hangulatú zárónegyedben már hússzal is vezetett a Falco, a Körmend a végére csak kozmetikázni tudott. A sárga-feketék végül 17 ponttal, 97-80-ra megnyerték az idegenbeli mérkőzést, így fél lábbal már az elődöntőben érezhetik magukat.

Boris Barac - kosárlabdázó, Falco KC Szombathely
“Jól kezdtük a mérkőzést. A harmadik negyedben kicsit közelebb jöttek, de úgy gondolom, hogy elég jól kontrolláltuk az egész meccset. Ez csak a második lépés volt, meg kell még tennünk a harmadikat, az utolsót is. Remélem, hogy a következő meccsen lezárjuk a párharcot.”

A negyeddöntő párharc harmadik mérkőzését pénteken 18 órától rendezik az Aréna Savariában.