Hírek

A nyári szünetre készülnek a diákok

2018. június 15., 14:40

Véget ért az idei tanév. Városszerte most tartják az évzáró ünnepélyeket, de már napok óta nincs komoly oktatás az intézményekben. A tanárok leleményességén is múlik, hogyan tudják élvezhetővé tenni a bizonyítványosztás előtti időszakot.

A nyári szünetre készülnek a diákok

A vitorlás hajó felépítéséről mesél a tanár a Horváth Boldizsár Szakgimnázium diákjanak az év végi projektnap keretében. Ez csak az egyik izgalmas program, ami a rendhagyó tanítási napon várt rájuk.

Sági József - igazgató, Horváth Boldizsár Szakgimnázium
“Ilyenkor nem könnyű a tanítás. Kolléganőim azt mondták, hogy akkor ezt most kicsit spékeljük meg valami érdekességgel. És minden tanár vállalt valamit a saját szakterületéből, érdeklődési területéről, hobbijából, és ezeket mutatja be a gyerekeknek interaktív módon.”

Ebben az osztályban most a síkidomokról és a szabályos testekről tanulnak.

“Ezeknek kell így összeállni szembe, és utána össze tudod hajtani, jó?”

A gyerekeknek nemcsak figyelniük kellett, hanem alkothattak is.

Boda Boglárka
“Matematikaórán vagyunk, és másabb, mint egy tanóra, mert így izgalmasabb dolgokat is tudunk csinálni. És magunk is csinálhatjuk az adott dolgokat.”

Horváth Luca
“Lapokat kellett kivágnunk, és ebből most egy ilyen ikozaédert formáltunk, amelynek húsz oldala van. És tényleg, ahogy az osztálytársam is mondta, sokkal jobb, mint egy tanóra, mert mi is kreatívkodhatunk.”

Az informatika szakos tanár most pingpongozni tanította a diákokat, miközben több teremben nyelvórák folytak. Olyan ügyviteltanár is akadt, aki a jógázással ismertette meg a gyerekeket. Az érettségizők kivételével mindenki megmozdult ezen a napon.

Stanglné Pintér Márta - tanár, Horváth Boldizsár Szakgimnázium
“9-11. évfolyam tanulói 310 főt jelent ez. 27 kollégával 25 helyszínen tartunk 30 perces órákat. De ez nem olyan óra, mint a tanóra.”

Városszerte több iskolában is hasonlóan teltek a bizonyítványosztás előtti utolsó napok. Péntek délután pedig már az évzáró ünnepélyt is megtartották a Horváth Boldizsár Szakgimnáziumban.