Hírek

A Padlás előadását tekinthetik meg ingyen az általános iskolások Szombathelyen

2020. január 08., 14:02

Minden általános iskolás részese  lehet a kulturális eseményeket kínáló Lázár Ervin Programnak. Ennek egyik eleme az ingyenes színházlátogatás, amelyen szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül az 1-8.évfolyamos tanulók vehetnek részt. Szombathelyen a Padlás előadását tekinthetik meg a vasi diákok.

A Padlás előadását tekinthetik meg ingyen az általános iskolások Szombathelyen

A Lázár Ervin Program keretében első körben decemben fogadott látogató gyermekeket a Szombathelyi Tankerületi Központtal  együttműködve a Weöres Sándor Színház.

A féli mese, félig musical  Padlás előadására kedden Szombathelyről, Csehimindszentről és Vasvárról érkeztek a gyerekek és kísérőik.

Gulyás-Klein Andrea - közönségszervező Weörös Sándor Színház Szombathely
Nem csak a szombathelyi általános iskolásokat hanem a környező falvak,városok gyermekeit, diákjait érinti, aki a színházba most első körben eljut az a harmadik és ötödik osztályosok.

Huszár Hanna - 5.osztályos diák- Kardos László Általános Iskola Vasvár
Én nagyon jól fogadtam, hogy eljöhetünk ide, mert Nekem tetszenek a színházak és szeretem a musicalt is,és az osztálytársaim is jól fogadták.

Sejberné Szabó Marianna  - intézményvezető- Kardos László Általános Iskola Vasvár
Óriási lehetőségnek tartom, hogy itt lehetünk. Az intézményünkből két évfolyam is jelen lesz a mai rendezvényen, a harmadikosok és az ötödikesek összesen 75 fővel és 4 kísérővel érkeztünk.

Az előadásokat Szombathely összes általános iskolája, valamint a megyén belüli színházhoz csatolt iskolák, a többi közt Körmend, Szentgotthárd és vonzáskörzete,Torony, Gencsapáti, Csákánydoroszló diákjai is megnézhetik.

Ludvigné Serfőző Csilla - gyógypedagógus - EGYMI Szombathely
Nagy öröm számunkra, hogy részt vehetünk  a Lázár Ervin programban,mert a mi iskolánk tanulói nagyon ritkán jutnak el színházba és most ezáltal sok kis diáknak  igazi színházi elményt adhatunk és kaphatunk. Köszönjük.

Vas megyéből összesen csaknem háromezer gyermek vehet részt a programban, amelynek kínálatában a színházi látogatás mellett,  táncos bemutatók, cirkuszi előadások, komolyzenei koncertek is szerepelnek.