Hírek

A regionális döntőnél tovább már nem jutott a Premontrei

2019. január 11., 13:09

A kaposvári Eötvös Szakgimnázium fiú röplabdacsapata jutott tovább a diákolimpia Szombathelyen rendezett országos elődöntőjéből. A somogyországiak a fináléban 3:0-ra győzték le az összességében messze erőn felül teljesítő Premontrei együttesét.

A regionális döntőnél tovább már nem jutott a Premontrei

Négy gimnázium, a kaposvári Eötvös, a sümegi Kisfaludy, a zalaegerszegi Kölcsey és a szombathelyi Premontrei csapatai vettek részt a röplabda diákolimpia V-VI. korcsoportjának regiánális döntőjében, melynek a vasi megyeszékhely adott otthont. A hazai környezetben szereplő Premontreiben az egyik kiemelt sportág a röplabda. Nem véletlen, hogy tavaly az országos döntőbe is bejutott az amatőr fiú együttesük, mely összességében a 17. helyen végzett akkor.

Vereb Dér Ferenc - testnevelő, Premontrei-gimnázium
“Régóta kiemelt szerepet játszik a röplabda. Alapsport az iskolánkban. A diákolimpiákon rendszeresen jól szerepelünk. Hol a lányokkal, hol a fiúkkal.”

A várakozásoknak megfelelően Szombathelyen a kaposvári Eötvös vitte a prímet. A négy korosztályos válogatott játékossal felálló somogyországiak előbb a sümegieket, majd pedig a szombathelyieket verték 3:0-ra és így szettveszteség nélkül végeztek a továbbjutást jelentő első helyen. A premontrei csapata határozottan jól teljesített. A Kölcseyt legyőzte és az Eötvös ellen is partiban volt.

Pálóczi Dávid - röplabdázó, Premontrei-gimnázium
“Mi készültünk, minden reggel nulladik órában bejöttek a srácok. Bejött mindenki. Ott próbáltuk összehozni a dolgokat. Az ütésekre, a fogadásokra ráállni. Nálunk nincs szinte senkinek röplabdás múltja. Csak én meg a testvérem játszott. Mi öt éven keresztül röplabdáztunk. Nekünk közel áll a szívünkhöz. A többiek meg szeretik csinálni.”

A profi kategóriában tehát nem sikerült a Premontreinek továbbjutnia. Ám ez szinte előre borítékolható is volt. Hamarosan kezdődnek majd az amatőrök városi, megyei selejtezői. Ott akár az országos döntőig is menetelhetnek majd a szombathelyiek.